Родопски колачета
Здравейте, приятели в днешния празничен ден!
Колачетата, най-просто казано са едни по-дебели палачинки, които се приготвят в родопския край. След изпичане още топли се намазват с масло. Пухкави и ароматни, са перфектната закуска за цялото семейство. Приготвят се на сач, но добре се получават и в тиган с незалепващо покритие.
Хайде запретвайте ръкави и пригответе
Родопски колачета
Необходими са
1 яйце
1 ч.ч. кисело мляко с 1/2 ч.л сода в него
1 ч.ч.вода
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сол /равна/
1/4 пакетче масло за намазване
Начин на приготвяне
В купа разбиваме яйцата с телена бъркалка. Добавяме киселото мляко и водата. Следва брашното и солта. Разбъркваме до хомогенна, гладка смес, която е по-гъста.
Печем колачетата в тиган напръскан с олио, като сипваме с черпак в средата без да разстиламе тестото, само го заравняваме отгоре. Получават се дебелички колачета.
Още топли ги намазваме с масло. 💛🧡
Приказни са!
Насладете се!
Таен съвет
Не разстиламе сместа до края на тигана, за да станат колчетата по-пухкави!
Съдържанието в блога е обект на авторско право!
Коментари
Публикуване на коментар