Винен кебап
Здравейте, приятели! Едно позабравено ястие приготвям днес, което е наистина вкусно!
Винен кебап с месо и гъби и пухкав ориз за гарнитура
Продукти
Около 600 г свинско месо /нарязано на хапки/
250 г гъби
1-2 глави стар лук нарязан на ситно
2 домата настъргани или 1 ч.ч. консервирани
1 ч.ч. вино
5-6 с.л. олио, 1 ч.л. червен пипер, 2 дафинови листа, няколко зърна бахар, черен пипер, кимион, сол, 2-3 с.л. брашно размито с малко вода. 🌿💛
Начин на приготвяне
Задушаваме месото и лука, следват гъбите, добавяме вода да покрие ястието/около 4 ч.ч/ и оставяме да покъкри до омекване на месото. Наливаме виното, следват доматите подправките и брашното. Готвим до готовност. Накрая поръсваме с магданоз и риган.
За гарнитура
1 ч.ч. ориз
3 ч.ч. вода
2 бульона каквито обичате/може и без/
2-3 с.л. олио /масло/
Кипваме водата и добавяме ориза. Намаляваме котлона и варим до готовност, периодично разбъркваме.
Таен съвет!
Преди оризът да е поел цялата течност го отместваме от котлона и покриваме с памучна кърпа и капак, за да попие течността. Става пухкав и не се слепва! 🍷🌿🍷
Сервираме с усмивка! 😊
Едно любимо ястие! Чудесна рецепта!
ОтговорИзтриванеЗдравейте,само да попитам, виното бяло или червено?
ОтговорИзтриване