Кекс с мармалад и орехи
Здравейте, приятели!
Мрачно и сиво е навън, а това влияе на настроението понякога. За вкусно хапване и повече усмивки, приготвям чуден кекс, който е добра компания на силно кафе, ароматен чай или топло какао!
Кекс с мармалад и орехи
Продукти
3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. прясно мляко
1/3 ч.ч. олио
2 и 1/2 ч.ч.брашно с 1 пакетче бакпулвер в него
1/3 ч.ч. нарязани орехиви ядки
1 бурканче мармалад/ сладко/ по избор
Начин на приготвяне
В купа с миксер разбиваме яйцата и захарта до пухкав крем. Добавяме прясното мляко и олиото и на ниска скорост разбиваме до смесване на съставките. Следва брашното, което разбъркваме внимателно с шпатула, за да не спадне обемът.
В намаслена кексова форма сипваме половината тесто. С лъжичка слагаме на места от мармалада и поръсваме с орехи. Следва останалото тесто и отново сладко и орехи отгоре. Печем в загрята фурна на 180°С около 35 минути или до суха клечка.
Нежен и пухкав сладкиш с невероятен вкус и аромат!
Насладете се!
Таен съвет!
Кексът прегаря много бързо отгоре, поради нежната му консистенция. Затова на десетата/10/ минута от печенето, го покриваме с хартия за печене!
Съдържанието в блога е обект на авторско право!
Коментари
Публикуване на коментар