Свежи пастички с черешов сироп

 Здравейте, прекрасни хора! 

Когато и да приготвим този десерт няма да сгрешим! Чуден вкус, сочен блат и въздушен крем! 💜

Свежи пастички с черешов сироп 🍒🍒🍒



Продукти за 8 пастички

За блата 

3 яйца,  

150 г захар, 

150 г брашно с 1 бакпулвер в него, 

120 мл прясно мляко

3 с.л. какао 

За сиропиране 

Черешов сироп разреден с вода на вкус или сиропа  от сладко разредено с вода/ общо 1 ч.ч./, или пресен сок от череши

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата и захарта до увеличаване на обема, добавяме брашното, какаото и млякото. Разбъркваме с шпатула. Покриваме с хартия за печене квадратна тавичка около 30×30см. Намасляваме и сипваме сместа. Печем на 170°С около 30 минути. Покриваме с алуминиево фолио да не прегори. Изваждаме блата от тавата да се охлади. Нарязваме го на 16 парчета/ по 2 за всяка пастичка/. Сиропираме ги с черешовия сироп.

За крема

200 мл млечна, течна сметана/ студена/ с 1 с.л. пудра захар, 

200г извара с 2 с.л. пудра захар.

Разбъркваме изварата и захарта с шпатула/ лъжица/. Разбиваме сметаната /студена/ с миксер до пухкав крем. Смесваме двата крема. 

За гарниране 

1 ч.ч. пресни череши на половинки.

Сглобяване на пастичките

Върху блата слагаме крем. Следват пресни череши. Отгоре  блат и завършваме с щедро количество крем. Гарнираме с пресни череши. Вълшебни са! 💜

Насладете се!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Копринени палачинки

Сладкиш със сини сливи

Ароматни питки с подправки