Домашен сметанов сладолед с ягодов сос. Ягодова прелест
Трабват ни само 2 основни съставки и 10 минути време. 200мл пълномаслена,
млечна сметана /35% масленост/ 200мл кондензирано мляко, използвах без захар и добавих 3 с.л.пудра захар. Може да ползвате и подсладено и да намалите захарта. За гарниране ягодов сос или сладко/ може и друго. Важно е продуктите да са студени. В купа с миксер разбиваме сметаната и захарта на пухкав крем, до образуване на връхчета на по - висока степен. Добавяме млякото и продължаваме да разбиваме, вече на по - ниска степен, докато се сгъсти. Следва сладкото/соса/ и внимателно разбъркваме за да се образуват красиви шарки. Слагаме във фризера за няколко часа. Пристрастяващ сметанов вкус и ягодов аромат.🍓 Вълшебно лаkoмство за малки и големи!🍨
Насладете се!
Коментари
Публикуване на коментар