Прясно содено хлебче

Здравейте, приятели! 

Голяма жега настана. Навън е повече от лято и хапваме повечко плодове и зеленчуци. Особено ни се услаждат доматките със сиренце и пресните салатки. 

А какво е най-подходящото към тях? Ами прясно содено хлебче! 

Много лесно се приготвя и е много вкусно, още топло намазано с масълце и поръсено с чубричка! Ммм..😊🌿

Прясно содено хлебче


Продукти 

 За 2-3 човека 

🌿 2 ч.ч.брашно

🌿 1 ч.ч.кисело мляко

🌿 1 ч.л.сода в млякото/ равна/

🌿 1/2 ч.л. сол в брашното 

Начин на приготвяне

В купа разбъркваме продуктите с дървена лъжица. Доомесваме / събираме/ тестото с ръце за кратко, до получаване на груба топка. Не месим повече. Прехвърляне хлебчето в тавичка покрита с хартия за печене и намаслена.

С ножа правим няколко плитки диагонални разреза отгоре на хлебчето и го поръсваме с брашно. Печем в загрята фурна на 180° С около 40 минути или до готовност. Покриваме с алуминиево фолио при необходимост.

Разрязваме хлебчето, когато е леко охладено и сервираме с масло, сирене и пресни зеленчуци. Няма по- вкусно нещо от току-що изпечен хлебец с доматки и сиренце!

Хлебчето се получава доста плътно и засищащо, но е много вкусно! 💙🍀

Насладете се!

Таен съвет!

Не месим тестото дълго. Просто го събираме на топка с ръце и го дооформяме за кратко. 


Коментари

Популярни публикации от този блог

Сладкиш със сини сливи

Копринени палачинки

Ароматни питки с подправки