Прясно содено хлебче
Здравейте, приятели!
Голяма жега настана. Навън е повече от лято и хапваме повечко плодове и зеленчуци. Особено ни се услаждат доматките със сиренце и пресните салатки.
А какво е най-подходящото към тях? Ами прясно содено хлебче!
Много лесно се приготвя и е много вкусно, още топло намазано с масълце и поръсено с чубричка! Ммм..😊🌿
Прясно содено хлебче
Продукти
За 2-3 човека
🌿 2 ч.ч.брашно
🌿 1 ч.ч.кисело мляко
🌿 1 ч.л.сода в млякото/ равна/
🌿 1/2 ч.л. сол в брашното
Начин на приготвяне
В купа разбъркваме продуктите с дървена лъжица. Доомесваме / събираме/ тестото с ръце за кратко, до получаване на груба топка. Не месим повече. Прехвърляне хлебчето в тавичка покрита с хартия за печене и намаслена.
С ножа правим няколко плитки диагонални разреза отгоре на хлебчето и го поръсваме с брашно. Печем в загрята фурна на 180° С около 40 минути или до готовност. Покриваме с алуминиево фолио при необходимост.
Разрязваме хлебчето, когато е леко охладено и сервираме с масло, сирене и пресни зеленчуци. Няма по- вкусно нещо от току-що изпечен хлебец с доматки и сиренце!
Хлебчето се получава доста плътно и засищащо, но е много вкусно! 💙🍀
Насладете се!
Таен съвет!
Не месим тестото дълго. Просто го събираме на топка с ръце и го дооформяме за кратко.
Коментари
Публикуване на коментар