Картофени цървулки

Здравейте, прекрасни хора!

Семпло ястие, което ще се услади на всеки приготвям днес. 

Пълнени картофки със сиренца 


Продукти

За 4 порции

4 големи картофа обелени и разрязани на половинки

100г. бяло сирене натрошено

50г кашкавал нарязан на кубчета

50г пушено или топено сирене нарязано  на кубчета

1/4 пакетче масло

зехтин/олио/, магданоз, мента и мащерка, черен пипер 


Начин на приготвяне 

Сваряваме картофите в подсолена вода/ почти до готовност/.

Оставяме ги леко да се охладят. С остър нож изрязваме внимателно средата и издълбаваме вдлъбнатина. Смесваме сирената и подправките. Напълваме картофите. Напръскване със зехтин и отгоре разпределяме бучици масло. Печем на 180С ° около 15 минути до златист загар. Поднасяме картофките поръсени с чубричка или подправки по избор.

Бялото винце, добре охладено е задължително или ледена бира! Наздраве!

Насладете се!

Таен съвет!

За да стоят картофите стабилно и да не изпадне плънката, изрязваме малко от издутата част отвън. Така че, да се получи плоско дъно!

Ако рецептата Ви допада и искате още чудни рецепти, лесни  и апетитни последвайте страничката във Facebook

Чудни Рецепти 

https://www.facebook.com/profile.php?id=100063609155350


Съдържанието в блога е обект на авторско право!



Коментари

Популярни публикации от този блог

Сладкиш със сини сливи

Копринени палачинки

Ароматни питки с подправки