Свеж крем с извара и карамелени карамелени праскови

 Чесит първи учебен на всички ученици и учители!

На техните родители и специално на всички баби и дядовци, че за къде сме без тях! 
Да бъде успешна и спокойна учебната година! 
За подслаждане в празничния ден, хапваме свеж крем с извара и карамелени праскови.
Приготвя се бързо и изчезва светкавично!

Свеж крем с карамелени праскови



Продукти за крема

За 4 порции
200мл млечна сметана
300г извара
4-5 с.л. кондензирано мляко в изварата
1 с.л. захар в сметаната/ може и без/

За карамелените праскови

2 средни праскови нарязани на  кубчета
2 с.л. захар

Слагаме в касерола прасковите и захарта. Варим за кратко, докато прасковите пуснат сок и леко се карамелизират. Отстраняваме от котлона и оставяме соса да се охлади

Крема приготвяме, като разбиваме изварата с кондензираното мляко.
В друга купа разбиваме сметаната със захарта до гъст крем. Смесваме двете смеси и разбъркваме до получаване на еднороден пухкав крем!
В подходящи чашки или купички слагаме крем. Следва прасковен сос и крем. Завършваме със прасковен сос. Поръсваме с шоколадови капки или настъргана черен шоколад!
Нежен, пухкав и неустоим е този крем! Точно, като за празник! 

Насладете се!

Таен съвет!

Внимаваме прасковите да не омекнат и да се разкашкат!
Готвим ги около 8-10 минути!



Коментари

Популярни публикации от този блог

Копринени палачинки

Сладкиш със сини сливи

Ароматни питки с подправки