Свеж крем с извара и карамелени карамелени праскови
Чесит първи учебен на всички ученици и учители!
На техните родители и специално на всички баби и дядовци, че за къде сме без тях!
Да бъде успешна и спокойна учебната година!
За подслаждане в празничния ден, хапваме свеж крем с извара и карамелени праскови.
Приготвя се бързо и изчезва светкавично!
Свеж крем с карамелени праскови
Продукти за крема
За 4 порции
200мл млечна сметана
300г извара
4-5 с.л. кондензирано мляко в изварата
1 с.л. захар в сметаната/ може и без/
За карамелените праскови
2 средни праскови нарязани на кубчета
2 с.л. захар
Слагаме в касерола прасковите и захарта. Варим за кратко, докато прасковите пуснат сок и леко се карамелизират. Отстраняваме от котлона и оставяме соса да се охлади
Крема приготвяме, като разбиваме изварата с кондензираното мляко.
В друга купа разбиваме сметаната със захарта до гъст крем. Смесваме двете смеси и разбъркваме до получаване на еднороден пухкав крем!
В подходящи чашки или купички слагаме крем. Следва прасковен сос и крем. Завършваме със прасковен сос. Поръсваме с шоколадови капки или настъргана черен шоколад!
Нежен, пухкав и неустоим е този крем! Точно, като за празник!
Насладете се!
Таен съвет!
Внимаваме прасковите да не омекнат и да се разкашкат!
Готвим ги около 8-10 минути!
Коментари
Публикуване на коментар