Милинки

 Здравейте, приятели

Идвам при вас с обещаната рецепта за чудни милинки любими вкъщи!
Цялата къща ухае на масло и сиренце!

Милинки 


Продукти 

За тестото 

💙 1 ч.ч. айрян

💙 3 ч.ч.брашно/около/

💙 1 пакетче суха мая в брашното

💙 1 с.л. захар

💙 1 равна ч.л. сол

💙 50 мл олио

За отгоре

1ч.ч. натрошено сирене
1/4 пакетче масло разтопено с 4 с.л. олио
100 мл айрян /газирана вода или лимонада/

Начин на приготвяне 

В купа замесваме меко еластично тесто, като бъркаме с шпатула. Доомесвсме с ръце до гладко тесто. Намсляваме тестото с олио. Покриваме купата с памучна кърпа или стреч фолио.
Оставяме тестото да втаса около 50 минути. 
Разделяме го на 2 части и всяка част на 7-8 топчета. Нареждаме ги в тавичка /26см/ покрита с хартия за печене и намаслена! Покриваме тавата с кърпа и оставяме да се надигнат топчетата за около 20 минути.
С пръст правим дупка в милинките отгоре. Поръсваме сиренето и напръскваме с разтопеното масло и олио. Отгоре сипваме яйряна!
Печем в незагрята фурна около 35 минути. Ароматът е неустоим! 

Насладете се! 

Таен съвет

Покриваме с алуминиево фолио ако е нужно, да не прегорят милинките!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Сладкиш със сини сливи

Копринени палачинки

Ароматни питки с подправки