Плоски питки с кашкавал
Здравейте, приятели!
Днес приготвям вкусни питки за вкусно хапване и добро настроение! Сервирам ги с шарена сол. Няма такава вкусотия, храна за щастие!
Плоски питки с кашкавал
Продукти
За 4 плоски питки.
2 ч.ч. брашно
4 с.л. зехтин /олио /
1/2 пакетче суха мая
1 ч.л. захар
1/2 ч.л.сол
2/3 до 1 ч.ч. топла вода до получаване на средно меко тесто
За гарниране
риган, шарена сол
зехтин /олио/
Начин на приготвяне
В купа смесваме продуктите с дървена бъркалка. Когато тестото стане гъсто, доомесваме за кратко на плота, до средно меко тесто, ако е необходимо добавяме още малко брашно при месенето. Слагаме тестото в купата, намазваме го с олио и го оставяме да втаса около 40 минути. Покриваме го с кърпа или стреч фолио. Когато тестото е готово го разделяме на 4 топчета и с ръце оформяме / раздърпваме / 4 плоски питки с дебелина около 5 мм . Гарнираме с кашкавала и поръсваме с риган и шарена сол. Напръскваме със зехтин /олио/ и печем в загрята фурна на 200°С, около 12-15 минути до златист загар.
Насладете се!
Таен съвет
Печем питките върху хартия за печене в силно загрята фурна. Така се изпичат много бързо, като в пещ и получават хрупкава коричка, а отвътре са меки и шуплести!
Коментари
Публикуване на коментар