Плоски питки с кашкавал

 Здравейте, приятели!

Днес приготвям вкусни питки  за вкусно хапване и добро настроение! Сервирам ги с шарена сол. Няма такава вкусотия, храна за щастие!

Плоски питки с кашкавал


Продукти 

За 4 плоски питки.

2 ч.ч. брашно 

4 с.л. зехтин /олио /

1/2  пакетче суха мая 

1 ч.л. захар

1/2 ч.л.сол

2/3  до 1 ч.ч. топла вода до получаване на средно меко тесто

За гарниране 

кашкавал начупен на парчета

риган, шарена сол 

зехтин /олио/

Начин на приготвяне

В купа смесваме продуктите с дървена бъркалка. Когато тестото стане гъсто, доомесваме за кратко на плота, до средно меко тесто, ако е необходимо добавяме още малко  брашно при месенето.  Слагаме тестото в купата, намазваме го с олио и го оставяме да втаса около 40 минути. Покриваме го с кърпа или стреч фолио. Когато тестото е готово го разделяме на 4 топчета и с ръце оформяме / раздърпваме / 4 плоски питки с дебелина около 5 мм . Гарнираме с кашкавала и поръсваме с риган и шарена сол. Напръскваме със зехтин /олио/ и печем в загрята фурна на 200°С, около 12-15 минути до златист загар. 

Насладете се!

Таен съвет 

Печем питките върху хартия за печене в силно загрята фурна. Така се изпичат много бързо, като в пещ и получават хрупкава коричка, а отвътре са меки и шуплести! 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Сладкиш със сини сливи

Копринени палачинки

Ароматни питки с подправки