Публикации

Показват се публикации от април, 2021

Лек сладкиш с извара и шоколад

Изображение
 Здравейте, прекрасни хора! Времето обещава да е слънчево и топло. За пролетно настроение и вкусно хапване, споделям с вас, този нежен и ефирен сладкиш! Много приятен на вкус и едно парче не е достатъчно! Лек сладкиш с извара и шоколад 💜 2 яйца, 6 с.л.захар, 300 г извара, 200 мл кисело мляко, 5 с.л.бряшно с 1 бакпулвер в него, 3 с.л шоколадови капки. 🍪  В купа разбиваме яйцата и захарта. Добавяме другите продукти по реда на записването и разбиваме до  пухкаво кексово тесто. Покриваме тавичка /20-24 см/с хартия за печене. Напръскваме я с олио и сипваме тестото. Печем на загрята на 170°С около 35 минути. Покриваме с алуминиево фолио да не прегори. Сервираме сладкиша охладен, поръсен с пудра захар! 💜 Насладете се!

Домашни великденски курабийки с шоколадови капки

Изображение
 Здравейте, прекрасни хора! Добричката ми  баба, за празниците приготвяше курабийки! 💙 Когато тръгвахме на път в чантата и винаги имаше от тях! Курабийките оставаха дълго време вкусни в затворена кутия, но ние ги хапвахме още топли и хрупкави! 💙 Домашни великденски курабийки с шоколадови капки 🍪 2 яйца, 1ч.ч.захар за тестото и 3 с.л за  овалване, 1ч.ч. кисело мляко с 1ч.л.сода в него, 1/2 ч.ч. олио, 4 и 1/2 ч.ч. брашно, 3 с.л. шоколадови капки. Понеже вчера много от вас,  които гледаха сторито, ме питаха за великденската украса с овчиците, споделям, че  ги поръчах от  магазинчето на Vera Italia / шоколадовите капки също /. В купа разбъркваме продуктите по реда на записването.  Доомесваме за кратко до гладко тесто. Късаме с ръце и оформяме топчета. Овалваме горната част в захар. Печем на загрята на 170°С фурна 20 минути. Златисти и хрупкави курабийки, доволно пълни с шоколад! 😊🍫 Излизат 2 тави по 25 броя. Чудни са!  Насладете се!