Публикации

Показват се публикации от май, 2022

Мекици с киселото мляко

Изображение
 Добър да е денят ви, приятели! А за да е наистина още по-хубав, направете и хапнете пухкави мекички! ☀️💙 Мекици с кисело мяко  Продукти  1 ч ч. кисело мляко  1/2 ч.л. сода в млякото  1 ч.л. оцет /за еластично тесто/ 2,5 ч.ч. брашно /около/  1 ч.л. сол /равна/ в брашното  Начин на приготвяне От изброените продукти в купа замесваме меки тесто. Бъркаме с шпатула в началото, след това доомесваме с ръце. Получава се меко, еластично тесто. Оставяме тестото да си почине около 20 минути. Загряваме олиото на средна степен на котлона в подходящ тиган.  С намаслени с олио ръце, късаме от тестото и оформяме малки мекички. Пробиваме дупка в средата. Пържим до златист загар от двете страни. Сервираме със сирене, сладко или щедро поръсени с пудра захар. Насладете се! Таен съвет! Пържим на средна степен на котлона. Така мекичките стават златисти и равномерно изпържени!  Съдържанието в блога е обект на авторско право!

Чийзкрем с бишкоти и сладко от вишни

Изображение
 Здравейте, приятели! Хубаво е човек да си хапне нещо сладичко, а когато това е чийзкрем е просто задължително!  Прекрасен десерт, без дълго суетене в кухнята! Чийзкрем с бишкоти и сладко от вишни Продукти 12 бишкоти  1ч.ч. кафе за потапяне на бишкотите /може компот или прясно мляко/  250 г крем сирене  200 мл течна млечни сметана /35% масленост/ студена  5 ч.л. пудра захар 1/2 бурканче сладко по избор  1 ч.л. какао или кафе за поръсване  Начин на приготвяне В купа разбиваме с миксер на висока скорост сметаната с 2 ч.л. пудра захар до гъст пухкав крем В друга купа разбиваме на ниска скорост крем сиренето с 3 ч.л. пудра захар до гладък крем. Обединяване двата крема и разбъркваме за кратко с миксер, на ниска скорост до пухкав крем. В красива дълбока  купа с размер около 20 см подреждаме десерта.  Потапяме бишкотите в кафето за кратко и ги подреждаме на дъното. Следва сладко и крем. Повтаряме редовете и завършваме с крем. Украсяваме, като гарнираме със сладко. Прибираме в хладилника да ст

Баница на рулца

Изображение
Здравейте, приятели!  Днес идвам при вас с любимата на всички баница. Много апетитна, пухкава и ухаеща на масълце! 🧡🌺💛 Баница на рулца  Продукти 1 пакет кори за баница 3 яйца 1ч.ч. кисело мляко 1/2 ч.л. сода в млякото 1/2 или 1/3 ч.ч. олио 1/2 ч.л. сол  1 ч.ч. натрошено сирене За отгоре 1/2 ч.ч. лимонада 1/4 пакетче масло  семена за поръсване/сусам, маково семе/ Начин на приготвяне От всеки 4 кори Разстиламе 1 кора, намазваме с яйчната смес, отгоре 2 кора и смес, 3 кора смес, 4 кора смес и поръсваме сиренето. Навиваме на руло/от дългата страна/ и нарязваме на 6-7 парчета/рулца/. Нареждаме рулцата/хоризонтално, както да нарязани/ плътно едно до друго в тава. Така приготвяме всички кори. Поливаме с останалата смес отгоре и с лимонадата. Изчакваме малко да попие течността и поръсваме със семена по желание. Отгоре разпределяме бучици масло.  Печем в  загрята на 170°С фурна около 35 минути в тава с размер 28 см до златиста хрупкава коричка. Ухае толкова вкусно, че е невъзможно да и устои

Захарни кифлички с ябълки и орехи

Изображение
 Здравейте приятели! Чудни кифлички приготвям днес с хрупкава захарна коричка. Нежни, златисти и изключително вкусни!  Захарни кифлички с ябълки и орехи 🍏🍎🍏 Продукти 3 ч.ч. брашно / може и малко повече при необходимост/ 1 пакетче суха мая в брашното 2 с.л. захар  щипка сол  1ч.ч. топло прясно мляко 1 яйце 1/2 к.ч. олио За плънката 3-4 ябълки почистени и нарязани на кубчета /около 1 см./ 1/2 ч.ч. накълцани или счукани на едро орехи. 6 с.л. захар За отгоре  олио за намазване  захар за поръсване  Начин на приготвяне В купа смесваме продуктите по реда на записването с шпатула. Доомесваме с ръце до получаване на еластично тесто. Намазваме тестото с олио и покриваме купата със стреч фолио. Оставяме да втаса около 1 час. Разделяме тестото на 2 топки. Всяка разточваме на кора с дебелина около 3-5 мм. Отгоре покриваме с половината ябълки и половината орехи. Поръсваме кората с 3  с.л. захар. Навиваме на руло. С остър нож нарязваме на малки кифлички. Нареждаме ги в тава покрита с хартия за печ