Публикации

Показват се публикации от юли, 2021

Свеж малинов кейк с какао

Изображение
 Здравейте, прекрасни хора! Днес в кухнята ми ухае на малини и какао! 💖🍸💖🍸 Свеж малинов кейк сервирам с усмивка! Продукти ❤ 2 яйца ❤ 1ч.ч.захар / чашата е с вместимост 200 мл / ❤ 1 ч.ч. кисело мляко ❤ 1/2 ч.ч. олио ❤ 2 ч.ч. брашно с 1 пакетче бакпулвер в него  ❤ 2 с.л.какао  ❤ 2 ч.ч. малини Начин на приготвяне  В купа разбиваме продуктите с телена бъркалка по реда на записването, без какаото. Отделаме 1/3 от сместа и добавяме какаото. В намаслена форма сипваме част от бялата смес и подреждаме малините. Следва какаовата смес и останалите малини. 🍸💕🍸 Завършваме с бялата смес. Печем в загрята фурна, на 170°С около 40 минути. Покриваме с алуминиево фолио да не прегори. Разнася се вълшебен аромат! Сервираме с пресни малини за свежест! Таен съвет За да бухне кексчето, първите 10 минути от печенето, не отваряме фурната! Насладете се ! 💕 Съдържанието в блога е обект на авторско право! 

Крем Сорбе

Изображение
 Здравейте, прекрасни хора! Лятото е чудно с всичко, което носи със себе си! Ярки изгреви и  романтични залези, слънчеви и дълги дни изпълнени с безгрижие. Топли нощи с мирис на окосена трева, ярки звезди и песен на щурчета. Морски бриз, солени пръски и топъл пясък. 🌞💧🌅🍹Обичам тази красота, обичам усещането за безкрайност, което носи лятото, но - най много обичам богатата палитра от пресни плодове и зеленчуци, свежи билки и подправки!  Цветове, вкусове и аромати преплитащи се в храна за щастие!  Точно такъв е днешният десерт приготвен с  любимите ми сливи  Крем Сорбе от сливи. Лек и свеж, с наситен цвят и вкус! Продуктите за 5-6 порции са:  ❤ 4 ч.ч. почистени и нарязани на едро сливи/обелени, може да извадим люспите и след приготвянето/. ❤ 8 с.л. захар ❤ 2 с.л. царевично нишесте/пълни/, размито с малко вода. Начин на приготвяне В тенджера слагаме сливите и захарта . Варим  на умерен огън, докато  поомекнат и променят цвета си /около 15-20 минути/. Добавяме нишестето при непрекъснат

Патлажанени рулца

Изображение
 Здравейте, прекрасни хора! Вкусно мезе или леко основно ястие, хапва се с удоволствие!  Патладжанени рулца с мус от сирена 🍆💛 Продукти за 4 порции 3 патладжана нарязани на филийки с дебелина 5 мм.  За муса • 125 г сирене крема/1 пакетче/, може и от кутия, • около 125 г сирене фета,  • 3-4 с.л. заквасена сметана или гъсто кисело мляко • сол, черен пипер • 1-2 скилидки пресован чесън, магданоз, копър или мента/може и сухи/,зехтин.  Начин на приготвяне  • Овалваме парчетата патлажан в брашно с щипка сол в него и запичаме в тава или на скара до златисто, като ги  напръскваме със зехтин. Слагаме по 1ч.л.от муса върху всяко парче и навиваме  рулцата. Оставяме в хладилник за кратко. Преди сервиране поливаме със струйка зехтин и сос от нар/или балсам овце оцет / за свежест. Гарнираме с пресен лук. Сега остава само да изберем питието, охладено вино, нашенска ракийка или студена бира. 💛🍷💜🍺 Таен съвет  Посоляваме патладжаните преди печенето. Така, те омекват леко и се навиват лесно на рулц

Закуски със сирене и сусам

Изображение
 Здравейте, прекрасни хора! Приготвих чудни закуски, харесаха се на всички, които ги опитаха! Могат да се хапват  самостоятелно както за закуска, така и с любимо ясте.  А защо, да не вземем от тях и на плажа, на излет или на път? Много са пухкави и вкусни! 💙 Закуски със сирене и сусам Продукти • 2 яйца/ 1 жълък за намазване на закуските/ • 1 ч.ч. кисело мляко с 1 ч.л. сода в него • 1 с. л. оцет, 1 с.л.лио, 1 ч. л.  сол • 3 и 1/2 ч.ч. брашно/около/, 1/2ч.ч. за доомесване За плънката  1ч.ч.натрошени сирене и сусам за поръсване Начин на приготвяне В купа разбъркваме  продуктиге с шпатула.  Доомесваме на плота за кратко до получаване на средно меко тестот. Късаме от тестото парчета по големи от орех, разтягаме ги леко с ръце и слагаме сирене в средата. Затваряме питката и оформяме топчета, като им придаваме лека овална форма. Нареждаме ги в намаслена тава. Намазваме ги с разбит с олио жълтък. Поръсваме със сусам отгоре. Печем в намаслена тава на загрята на 180°С фурна до хрупкава коричка

Зеленчуци на тиган с бяло вино

Изображение
 Лятото е в разгара си. В топлото време хапваме по леки ястия. Питателни и свежи. Най-вкусно е когато зеленчуците са домашни, от градината на село. Произведени от неуморните ръце на мама и татко !😍💙 Зеленчуци на тиган с бяло вино Какво по-лятно и по-свежо от това? Приготвят се с лекота, а в комбинация със сиренце са перфектното мезе за винце, рекийка или биричка! 🍻🍋🍷🍅 Продукти за 4 порции  • 2  патладжана • 2 тиквички,  • 4 чушки /зелени и червени/  • 2 глави лук • 2 домата • 1 к.ч. /100 мл/ бяло вино  • 5-6 с.л. олио, черен пипер, кимион, магданоз, риган, сол • сирене и маслини за гарниране Начин на приготвяне Измитите и почистени зеленчуци нарязваме на едри кубчета/парчета/. Лука на полумесеци. Запържваме ги на тиган около 20 минути или до омекване, без доматите. Добавяме виното и доматите. Овкусяваме с подправките и готвим докато се изпари виното и ястието остане на мазнина. Разбъркваме периодично, да не загори. Сервираме зеленчуците с бучки сирене и маслини. Поръсваме с пресе

Свеж смитанов десерт с бисквити и вишнев сос

Изображение
 Здравейте, приятели! В съботния, летен ден вкъщи ще си хапнем Свеж сметанав десерт с бисквити и вишнев сос Този десер си има история и събужда мили спомени, за безгрижното детство, на което се радвахме с брат ми! Мама често го приготвяше и за нас беше истински празник! Брат ми казваше на бисквитите бисквиДи. И до днес се шегуваме с него, но все така се радваме и обичаме да си хапваме с голямо удоволствие! Приготвя се изключително лесно, колкото е вкусен толкова и ефектен! Трябва да се опита! 💜🍒 Чуден е! Продукти За 4-6 чашки са необходими За крема  • 400 мл заквасена сметана • 200 мл гъсто кисело мляко или цедено • 3 с.л. пудра захар В купа смесваме продуктите за крема и внимателно разбъркваме до гладка смес За гарниране • 1 пакет чаени бисквити • филирани бадеми или орехи За соса • 1 ч.ч. почистени и  разполовени вишни • 3 с.л. захар, 1 с. л. вода • 1ч. л. царевично нишесте В тенджера смесваме продуктите и варим за 10 минути на среден огън. Добавяме нишестето, разбъркваме и дърпаме

Какаови кексчета с чийзкрем

Изображение
 Здравейте, добри хора!Чуден вкус и прекрасен аромат! Ухае на току - що изпечени Какаови кексчета с чийзкрем Продукти •1 ч. ч. захар •1 ч.ч. вода • 1 и 1/2ч.ч. брашно с 1 пакетче бакпулвер в него • 1/3 ч. ч. олио  • 3 с.л. какао  • 1 чаша изчистени и разполвени череши За чийзкрема • 200 г извара/ кремообразна/ • 1 яйце  • 5 с.л. захар Начин на приготвяне В купа по реда на записването смесваме продуктите за кексовото тесто. В друга купа разбиваме продуктите за крема.  Форма за кексчета с незалепващо покритие напръскваме с олио. Във всяка формички сипваме по 1 с.л. от какаовата смес. Отгоре по средата сипваме по 1 ч.л. от бялата смес. Нареждаме черешките около бялата смес и ги притискаме в тестото. Печем в загрята на 170°С фурна 20 минути. Ароматни и изключително вкусни, пробвайте и споделете! Таен съвет  За да не станат кексчетата сухи, след 10 минути печене, ги покриваме с алуминиево фолио и печем още 10 минути!  Насладете се! Съдържанието на блога е обект на авторско право! 

Пица стромболи

Изображение
 Здравейте, прекрасни хора! За неделно хапване и добро настроение, вкусна и различна  Пица руло Стромболи Приготвя се лесно, а съставките за плънката може да варират в зависимост от предпочитанията. Ето и рецептата.  Продукти За тестото: • Около  2,5 ч.ч. брашно или малко повече.  • 1 ч.ч.топла вода • 1 ч.л. захар • 1 пакетче суха мая • 1 с.л. сол /равна/ • 3 с.л. зехтин /олио /. В купа разтваряме маята с водата и захарта. Изчакваме да шупне около 10 минути и добавяме брашното, солта и зехтина. Замесваме меко, гладко тесто. Намазваме го с олио и покриваме купата с капак. Оставяме да втаса около 1,5-2 часа. Разделяме тестото и разточваме две правоъгълни кори с дебелина 5мм за две рула. За плънката:  • Доматено пюре 1 бурканче, кашкавал, кисели краставички, маслини, шунка /колбас/, риган, мащерка.  Разпределяме плънката. Завиваме навътре късите краища и оформяме руло. Правим няколко напречни разреза отгоре с нож. Печем на 180 °С около 30 минути до златиста, хрупкава коричка! Поднасяме на