Домашна торта
Здравейте, прекрасни хора! Винаги има повод да хапнем торта! Удоволствието е още по-голямо, когато я приготвим вкъщи! 💜 Прясно изпечен блат и пухкав, какаов крем! Домашна, разрошена торта с какаов крем Продуктите са ♡ За блата: 2 яйца, 1ч.ч. захар, 1ч.ч. прясно мляко, 1/2 ч.ч. олио, 2ч.ч. брашно с 1 пакетче бакпулвер в него. Разбиваме яйцата и захарта с миксер до получаване на пухкава смес. Добавяме млякото и олиото. Следва брашното. Разбъркваме с миксери на бавна скорост да се смесят съставките /може и с шпатула/. Печем блата на 180 °С в загрята фурна около 40 минути във форма 20- 22 см, покрита с хартия за печене и намаслена. При неубходимост покриваме с алуминиево фолио, да не прегори. ♡ За крема: 3 ч. ч. прясно, мляко, 1 яйце, 3-4 с. л. захар, 3 с.л. брашно, 4 с. л. какао, 1/3 пакетче масло. В тенджера разбиваме всички продукти с телена бъркалка /да няма бучици/, без какаото и маслото. Сваряваме крема до готовност. Добавяме какаото и маслото и разбъркваме. Покриваме го