Публикации

Показват се публикации от август, 2021

Какаов сладкиш с бисквити

Изображение
 Здравейте, слънчеви хора! За подслаждане в днешния ден приготвям  Какаов сладкиш с бисквити 💙🌸💜🌸 Лесен за изпълнение и икономичен. Богат на вкус и аромат, а бисквитите придават лека хрупкавост и елегантност! Продукти 2 яйца 1 ч.ч.захар 1 ч.ч. кисело мляко  2/3 ч.ч. олио / може да се смесят олио и разтопено масло / 1 ч.ч.брашно с 1 пакетче бакпулвер в него  3 с.л. какао  щипка сол  1 пакет чаени бисквити / начупени на големи парчета/  Начин на приготвяне В купа разбиваме яйцата и захарта с телена бъркалка. Добавяме млякото и олиото. Следва брашното и какаото. Разбъркваме добре продуктите до лъскава смес. Добавяме начупените на едро бисквити. Печем в тава / 26-28 см/ покрита с хартия за печене и намаслена, в загрята на 170° С около 25 минути. Ухае на какао из цялата къща! Нарязваме сладкиша с желаната форма и сервираме с усмивка! 🍪🌸🍪 Насладете се! 💜🌸💜🌸 Таен съвет  За да остане сладкишът леко влажен , внимаваме да не се препече! Покриваме с алуминиево фолио на 10-та минута от

Печени смокини

Изображение
 Здравейте, прекрасни хора! Какво ще кажете да се поглезим? Да хапнем нещо вкусно и да пием чаша студено бяло вино! 🍸💜 Заслужаваме нали!? Предлагам ви великолепен  деликатес. 🌿 Пълнени запечени смокини с моцарела, орехи и мед.  Продукти 10-15 смокини моцарела 1 топка /може да замените и с друго меко сирене или кашкавал/ орехи за поръсване зехтин и течен мед  Начини на приготвяне С остър нож прорязваме смокините на кръст. Слагаме парче моцарела в средата и поръсваме с орехи. Напръскваме със зехтин. Запичаме  около 15 минути. Сервираме като поливаме с мед и поръсваме още орехи.  Насладете се! 🍸🌿

Плоски питки с домати и сирене

Изображение
  Здравейте, приятели! Има ли по-лятно хапване от домати със лятната и вкусна храна? 😍☺️ В момента доматите са най-вкусни и най-сладки! Слънчеви и месести, може само със сол да си ги хапваме. Затова, реших да приготвя чудни Плоски питки с домати и сирене, поръсени с риган и шарена сол.  Казвам ви, няма такава вкусотия! Пробвайте и се убедете сами!🧡 Продукти  За 4 плоски питки. 2 ч.ч. брашно  4 с.л. зехтин /олио / 1/2  пакетче суха мая  1 ч.ч. топла вода  1/2 ч.л. сол За гарниране  2 домата  нарязани на едри кубчета 1 ч.ч. натрошено сирене  риган, шарена сол  зехтин /олио/ Начин на приготвяне В купа смесваме продуктите с дървена бъркалка. Когато тестото стане гъсто, доомесваме за кратко на плота, до средно меко тесто, ако е необходимо добавяме още малко  брашно при месенето.  Слагаме тестото в купата, намазваме го с олио и го оставяме да втаса около 40 минути. Покриваме го с кърпа или стреч фолио. Когато тестото е готово го разделяме на 4 топчета и с ръце оформяме / раздърпваме / 4 пл
 Макарони на фурна с Болонезе сос  Продукти ❤️ 1/2 пакет макарони  ❤️ Около 300г кайма  ❤️ 1 глава лук нарязана на ситно  ❤️ 2 домата нарязани на кубчета ❤️ 3 с.л. доматеното пюре  ❤️ 1/2 ч.ч. бяло вино ❤️ 1/2 ч.ч. настърган кашкавал ❤️ 3 с.л. олио, магданоз, риган, черен пипер, сол, лют пипер пожелание  Начин на приготвяне ❤️ Сваряваме макароните по указанието на опаковката. Задушаваме лука в олиото. Добавяме каймата. Раздробяваме я с дървена лъжица, да се запържи. Следват доматите, доматеното пюре и виното. Оставяме соса да поври и да се сгъсти. В касерола или тавичка сипваме макароните, отгоре разоределяме соса и поръсваме щедро с кашкавал. Запичаме за 10 минути до златист загар. Богато на вкус ястие, към което никой не остава равнодушен. 🌿🥂🧡 Насладете се ! .

Кюфтенца яхния на фурна с маслини и лук

Изображение
Здравейте, приятели! Има гозби, които приготвям често и винаги се услаждат на всички! Това са любимите вкъщи кюфтенца в различен вариант! 😍🌿🧡🍃 Кюфтенца яхния на фурна с маслини и лук ❤🍷🌿 Неубходими са Около 600 г кайма или готови сурови кюфтенца, който разделям на 2, за да са по-малки 3 глави лук нарязан на едро 1/2 ч.ч. маслини / зелени и черни/ 1 ч.ч. доматено пюре 1 ч.л.червен пипер, черен пипер, риган, магданоз и сол 5-6 с.л.олио, 1с.л. захар, 3 с.л. брашно /разтворено на каша с малко вода/ 1ч.ч.вино, 4 ч.ч.вода. Начин на приготвяне  По реда на записването добавяме всички продукти в тавичка и разбъркваме. Подреждаме  кюфтенцата. Печем в загрята на 200° С фурна около 50 минути или до готовност. Наистина вкусна и ароматна гозба, която горещо препоръчвам. Сервирам с хлебец, че има за топкане и чаша вино. Насладете се! 🍞🍷😍 Таен съвет За по-лесно и бързо приготвяне използвам готови, сурови кюфтенца, които разделям на две и оформям. Това спестява време!  Съдържанието в блога е о

БАНИЧКИ ПИЦИ

Изображение
 Здравейте, слънчеви хора! Случвало ли ви се е да постелите снежно-бяла покривка и да я изцапате, не с какво да е с с доматен сос, лютеница или кетчуп....🤩 Точно това се получи днес при мен! Докато гарнирах баничките, напръсках покривката с чили сос! Да се ядосвам ли, да се смея ли....😅 Ами смях се и то с глас! И така след голямата веселба ви разказвам рецептата! Само да вметна, че баничките се излапаха веднага, а за спомен ми остана покривката, която вече не е СНЕЖНО бяла!  Банички пици, гарнирани с чили сос. Вкусни, та вкусни! 🧡 Продукти За 20 банички  1/2 пакет кори за баница/разрязани на 4 да се получат правоъгълници/ За плънката  1 бурканче доматено пюре  Около 100 г колбас/ нарязан на кубчета/ 100 г кашкавал / нарязан на кубчета или настърган/ 4 кисели краставички/ нарязани на кубчета/ Маслини по желание/почистени и нарязани/, 1/3 ч.ч. олио, риган  За гарниране чили сос или по избор Начин на приготвяне  Взимаме корите по две. Намазваме ги с олио и с доматен сос, слагаме от плъ

КОБЛЕР С ПРАСКОВИ И ШОКОЛАД

Изображение
 Здравейте, слънчеви хора! През лятото, когато има изобилие от плодове, не пропускам възможност да ги включа в десертите, които приготвям. Сладкишите се получават ароматни и сочни! А свежестта е гарантирана! Точно такъв е днешният английски десерт, изключително вкусен и свеж!  Коблер с праскови и шоколад  Продукти  1 ч.ч.захар/ от нея 2 с л. за поръсване на прасковите 1 ч.ч мътеница/ аирян/ с 1/2 ч.л. сода в него 1 ч.ч. брашно 1/2 пакетче разтопеното масло 4 праскови обелени и нарязани на резени  2 с.л. шоколадови капки или 1/2 шоколад накълцан на ситно. Начин на приготвяне В купа по реда на записването смесваме продуктите / без прасковите / с телена бъркалка.  Намазваме с масло тава с размер 28-30см и слагаме прасковите и ги поръсваме със захар, без да ги подреждаме. Отгоре изсипваме тестото. Поръсваме с шоколадови капки или с парченца шоколад. Печем на 170°С в загрята фурна около 35  минути до златист загар. Покриваме с хартия за печене да не прегори. Сладкишът е вкусен и топъл и охл

Пъпеш с мед и орехи

Изображение
 Здравейте, слънчеви хора! Как ви се отразяват жегите? Тези дни почти не готвя, но това не означава, че не ядем! 😄🥰 Ядем си, но по лека храна! Лятно, свежо и разхлаждащо е днешното предложение. Пъпеш с мед и орехи, за разхлаждане по всяко време! Лесна идея, за чуден вкус! 💦🧡 Продукти 1 бр. пъпеш почистен и нарязан на едри кубчета 3-4 с. л. мед 3 с.л. счукани на едро орехи Начин на приготвяне Нарязваме пъпеша и го прибираме в хладилник добре да се охлади. Преди сервиране поливаме с мед и поръсваме с орехи. Насладете се!  Таен съвет Разрязваме пъпеша на  две през средата по дължина. Почистваме / издълбаваме/ вътрешната част  със супена лъжица. Съдържанието в блога е обект на авторско право!

Пандишпаново руло с праскови и крем шантили

Изображение
 Пандишпановото руло е  сладък спомен от моето детство! Мама често го приготвяше за наша радост и всички му се наслаждавахме! Мек и пухкав пандишпан и дебел слой мармалад. Невероятен вкус и аромат. Позабравен ретро сладкиш в празнична премяна сервирам за радост на всички вкъщи.  Пандишпаново руло с праскови и крем шантили  Продукти За блата:  3 яйца 3 с л. захар  3 с.л. брашно  2 праскови обелени и нарязани на малки парчета  С миксер разбиваме яйцата и захарта до пухкава смес / до увеличаване  трикратно на обема/.Добавяме брашното/ пресято/и разбъркваме внимателно с шпатула. Сипваме тестото в тава покрита с хартия за печене и намаслена. Отгоре разпределяме прасковите. Печем в загрята фурна на 170°С около 12 минути.   За крема 200 мл течна млечна сметана, 35% масленост  2 с л.кондензирано мляко  1 с л. пудра захар За гарниране Филирани бадеми или други ядки и сладко от вишни или друго В купа с миксер разбиваме съставките до пухкав крем с твърди връхчета.  Охладения блат внимателно обръщ

Вита захарна баница с пресни сливи

Изображение
 Август идва при нас с ярко слънце, морски пръски, окосена трева и песен на щурчета! ☀️💦🌺🌿🌾🌸🌿💦  Носи със себе си изобилие от свежи плодове и зеленчуци! Приготвям днес изключително вкусна, Вита захарна баница с пресни сливи.  Ароматна, с хрупкава захарна коричка и сочни сливи, които искрят като рубини! 💖 Продукти 1 пакет кори за баница 4 ч.ч. почистени и нарязани сливи/ част от тях нарязваме на половинки за гарниране/ 1ч.ч.захар 1/3 ч.ч.олио Начин на приготвяне Вземаме по 2 кори, поръсваме ги със захар и напръскваме с олио. На дългата страна слагаме сливите, навиваме на руло и на охлюв. Така докато свършат корите.Отгоре нареждаме половинките сливи. Напръскваме баничката с олио и щедро поръсваме с кристална захар. Печем в загрята на 170° С фурна, около 40 минути. Покриваме с алуминиево фолио да не прегори. Ухае невероятно на печени захарни сливи! Таен съвет  За да не изсъхнат корите докато работим с тях, ги покриваме с влажна кърпа! Насладете се! 🌺 Съдържанието в блога е обект н