Публикации

Показват се публикации от ноември, 2022

Копринени палачинки

Изображение
 Здравейте, приятели!  Вкъщи обичаме палачинки всякакви. Все са вкусни и любими. Но тези са направо божествени! Нежни и крехки надиплят се точно като коприна!  Копринени палачинки  Продукти  2 яйца 1 ч.ч.прясно мляко 1 ч.ч. газирана вода 1 и 1/3 ч.ч. брашно 30 г масло / 1/4пакетпе разтопено / Начин на приготвяне В купа разбиваме яйцата на пяна. Добавяме прясното мляко, водата и брашното. Следва щипка сол и маслото. Печем всяка палачинка в тиган с незалепващо покритие. Като сипваме с черпак и разнасяме сместа равномерно по дъното на тигана. Сервираме със сладко, мед или солена плънка. Даже и хапваме просто така.  Неустоими са! Насладете се!  Таен съвет! Внимаваме да не препечен палачинките, за да останат крехки и нежни!

Запеканка с гъби и ориз

Изображение
 Здравейте, приятели! Днешното предложение е вкусна гозба! Начинът на приготвяне е лесен а видът е направо фантастичен! Може да се сервира като основно или като гарнитура! Запеканка с гъби и ориз Продукти 🍃 1 ч.ч. ориз 🍃 3-4 стръка пресен лук или глава стар 🍃 1 буркан консервирани гъби 500 г /нарязани/ 🍃 1-2 моркова на кубчета или настъргани 🍃 6 с, л, олио, магданоз, риган , джоджен, ч.пипер, сол Заливка 🍃 2 яйца,  🍃 4 с.л. кисело мляко,  🍃 1-2 с л. брашно равни. Всичко разбиваме с телена бъркалка до гладка смес. Добавяме щипка сол и ч.пипер Начин на приготвяне  В тенджера, задушаваме лука, добавяме морковите и ориза, когато стане стъклен, следват гъбите. Наливаме 3 ч.ч.вода, добавяме и подправки и готвим до готовност на ориза и до абсорбиране на водата. Ако ориза не е сварен доливаме още малко вода и изчакваме даде сготви напълно. Тавичка покриваме с хартия за печене и сипваме ястието. Отгоре покриваме със заливката и печем до златист загар. Сервираме със зелени подправки. Тае