Домашна наложена баница
Здравейте, приятели! Не познавам човек, който да не обича баница. Приготвя се за делник и празник. Винаги е чудесно предложение за хапване и събира цялото семейство на трапезата! Домашна наложена баница Продукти 1 пакет кори за баница 1ч.ч. натрошено сирене За плънката 1ч.ч. кисело мляко с 1ч.л. сода в него 3 яйца 1/3 ч.ч. олио 1/2 ч.л. сол 1/3 пакетче масло за отгоре Начин на приготвяне В купа смесваме продуктите за плънката Покриваме тава с хартия за печене. Налагаме корите една върху друга, като всяка кора намазваме с плънката, а на всяка втора кора поръсваме и сирене. Така докато свършват корите. Нарязваме баницата на триъгълници и изливаме останалата плънка. Разпределяне маслото на малки бучки. Печем в загрята на 180°С фурна, около 50 минути или до златисто. Ако е нужно покриваме с алуминиево фолио да не прегори. Неустоим аромат се носи из цялата къща! Та чак до съседите! 😊😀 Таен съвет ! ♡ За хрупкава коричка, не покриваме баницата след изпичането. Насладете се!