Публикации

Показват се публикации от ноември, 2021

Домашна наложена баница

Изображение
 Здравейте, приятели!  Не познавам човек, който да не обича баница. Приготвя се за делник и празник. Винаги е чудесно предложение за хапване и събира цялото семейство на трапезата!  Домашна наложена баница Продукти 1 пакет кори за баница  1ч.ч. натрошено сирене  За плънката 1ч.ч. кисело мляко с 1ч.л. сода в него 3 яйца 1/3 ч.ч. олио 1/2 ч.л. сол 1/3 пакетче масло за отгоре Начин на приготвяне  В купа смесваме продуктите за плънката Покриваме тава с хартия за печене. Налагаме корите една върху друга, като всяка кора намазваме с плънката, а на всяка втора кора поръсваме и сирене. Така докато свършват корите. Нарязваме баницата на триъгълници и изливаме останалата плънка. Разпределяне маслото  на малки бучки. Печем в загрята на 180°С фурна, около 50 минути или до златисто. Ако е нужно покриваме с  алуминиево фолио да не прегори. Неустоим аромат се носи из цялата къща!  Та чак до съседите! 😊😀 Таен съвет ! ♡ За хрупкава коричка, не покриваме баницата след изпичането. Насладете се! 

Зелен фасул с домати на а фурна

Изображение
 Здравейте, приятели! Сервирам днес семпло постно ястие, което се приготвя лесно, а е много вкусно. Зелен фасул с домати на фурна Продукти 1 пакет зелен фасул / около 500г замразен или от буркан/ 1ч.ч.домсти на парчета от консерва/буркан/ 1 глава червен лук/ или бял нарязана 5-6 с л. олио,1ч.л. червен пипер, сух магданоз и сух рига, щипка лют червен пипер/ може и без/ Начин на приготвяне  В тава смесваме всички продукти без лютия пипер. Доливаме 3-4 ч.ч. вода или да покрие ястието. Печем на 180° С до  готовност на фасула/ около 50 минути/. При сервиране поръсваме с лют червен пипер и магданоз. С препечени филийки е чудно! Насладете се! Таен съвет! Гответе фасула, колкото е необходимо! Различните сортове се сваряват за различни време!

Сладка ябълкова пита

Изображение
 Здравейте, приятели! В днешния леко мрачен, есенен ден приготвих Сладка ябълкова пита.🍎 Получи се пухкава и ароматна! А честно казано и настроението ми се оправи и не само моето, а на всички, които си хапнаха! 😍 Продуктите са:  2 яйца,  1 ч.ч.захар, щипка сол, 100 мл прясно мляко, 1/2 пакетче разтопено масло 2 ч.ч. брашно / с вместимост  200  мл  1 пакетче бакпулвер в брашното и пакетче ванилова захар/ може и без/ 2 ябълки почистени и нарязани на кубчета. Начин на приготвяне В купа разбиваме яйцата и захарта до пухкав крем. Добавяме останалите съставки по реда записването и разбъркваме внимателно с шпатула, за да се запази обемът. Сипваме сместа в намаслена тавичка с диаметър 22 см, покрита с хартия за печене. Печем в загрята на 180°С фурна около 40 минути или до суха клечка. Покриваме с алуминиево фолио, да не прегори! Цялата къща се изпълни с чуден аромат на домашна пита и сладки печени ябълки. 🍎🍏 Насладете се! Таен съвет  През първите 10-15 минути от печенето, не отваряме фурна

Млечен крем Зебра

Изображение
 Здравейте, приятели!💜💛 Много вкусен крем хапваме днес за настроение в мрачния ден! Приготвя се за минути, но това не се отразява на чудесния му вкус! Млечен крем Зебра Продукти  За 3-4 чашки  500 мл прясно мляко  4-5 с.л. захар /в млякото/ 1 пакетче пудинг или нишесте ванилия  2 с.л. натурално какао  1/4 пакетче масло  За гарниране  Филирани бадеми  или ядки по избор, шоколадови капки  Начин на приготвяне Отделяме 1/2 ч.ч. от млякото и с него разбъркваме нишестето до гладка каша без бучки. Слагаме в тенджера млякото със захарта на котлона да се загрява. Добавяме с непрекъснато бъркане нишестето.  Варим няколко минути докато кремът се сгъсти. Добавяме маслото и  разбъркваме. Отстраняваме от котлона. Отделяме половината от крема в купа и добавяме какаото. Разбъркваме до пълното му разтваряне.  В подходящи чашки редуваме от светлия и тъмния крем. Завършваме, като гарнираме с ядките. И така, имаме перфектен крем за похапване, а защо не и за неочаквани гости! Насладете се! 💜 Таен съвет