Публикации

Показват се публикации от септември, 2022

Свеж крем с извара и карамелени карамелени праскови

Изображение
 Чесит първи учебен на всички ученици и учители! На техните родители и специално на всички баби и дядовци, че за къде сме без тях!  Да бъде успешна и спокойна учебната година!  За подслаждане в празничния ден, хапваме свеж крем с извара и карамелени праскови. Приготвя се бързо и изчезва светкавично! Свеж крем с карамелени праскови Продукти за крема За 4 порции 200мл млечна сметана 300г извара 4-5 с.л. кондензирано мляко в изварата 1 с.л. захар в сметаната/ може и без/ За карамелените праскови 2 средни праскови нарязани на  кубчета 2 с.л. захар Слагаме в касерола прасковите и захарта. Варим за кратко, докато прасковите пуснат сок и леко се карамелизират. Отстраняваме от котлона и оставяме соса да се охлади Крема приготвяме, като разбиваме изварата с кондензираното мляко. В друга купа разбиваме сметаната със захарта до гъст крем. Смесваме двете смеси и разбъркваме до получаване на еднороден пухкав крем! В подходящи чашки или купички слагаме крем. Следва прасковен сос и крем. Завършваме с

Картофени цървулки

Изображение
Здравейте, прекрасни хора! Семпло ястие, което ще се услади на всеки приготвям днес.  Пълнени картофки със сиренца  Продукти За 4 порции 4 големи картофа обелени и разрязани на половинки 100г. бяло сирене натрошено 50г кашкавал нарязан на кубчета 50г пушено или топено сирене нарязано  на кубчета 1/4 пакетче масло зехтин/олио/, магданоз, мента и мащерка, черен пипер  Начин на приготвяне  Сваряваме картофите в подсолена вода/ почти до готовност/. Оставяме ги леко да се охладят. С остър нож изрязваме внимателно средата и издълбаваме вдлъбнатина. Смесваме сирената и подправките. Напълваме картофите. Напръскване със зехтин и отгоре разпределяме бучици масло. Печем на 180С ° около 15 минути до златист загар. Поднасяме картофките поръсени с чубричка или подправки по избор. Бялото винце, добре охладено е задължително или ледена бира! Наздраве! Насладете се! Таен съвет! За да стоят картофите стабилно и да не изпадне плънката, изрязваме малко от издутата част отвън. Така че, да се получи плоско

Сладък салам

Изображение
 Здравейте, прекрасни хора!  Идвам при вас с един ретро десерт, който навява скъпи спомени!  Шоколадов салам  Любим на всички вкъщи!💚Става бързо и лесно!  Продукти  💚 1 пакет бисквити 360г /Закуска /  💚 1/2 малко пакетче масло  💚 1/2 ч.ч.прясно мляко,  💚 1/2 ч.ч.захар,  💚 4-5 с.л.какао,  💚 1/2 ч.ч. орехови ядки сушени на едро  Начин на приготвяне В купа начупваме бисквитите и добавяме и орехите. Загряваме млякото. Към него добавяме захарта, маслото и какаото. Получава се гладка смес. Когато се охлади наливаме към бисквитите и орехите и разбъркваме. Върху стреч фолио сипваме сместа  и навиваме 2 по-малки стегнати  рула. Слагаме в хладилника да се стегне за няколко часа. 💜💚 Ако бързаме може да го сложим и в камерата за кратко.  Режем с остър нож парчета с дебелина около 1 см. Насладете се! Ако рецептата Ви допада и искате още чудни рецепти, последвайте страничката във Facebook Чудни Рецепти  https://www.facebook.com/profile.php?id=100063609155350