Свеж крем с извара и карамелени карамелени праскови
Чесит първи учебен на всички ученици и учители! На техните родители и специално на всички баби и дядовци, че за къде сме без тях! Да бъде успешна и спокойна учебната година! За подслаждане в празничния ден, хапваме свеж крем с извара и карамелени праскови. Приготвя се бързо и изчезва светкавично! Свеж крем с карамелени праскови Продукти за крема За 4 порции 200мл млечна сметана 300г извара 4-5 с.л. кондензирано мляко в изварата 1 с.л. захар в сметаната/ може и без/ За карамелените праскови 2 средни праскови нарязани на кубчета 2 с.л. захар Слагаме в касерола прасковите и захарта. Варим за кратко, докато прасковите пуснат сок и леко се карамелизират. Отстраняваме от котлона и оставяме соса да се охлади Крема приготвяме, като разбиваме изварата с кондензираното мляко. В друга купа разбиваме сметаната със захарта до гъст крем. Смесваме двете смеси и разбъркваме до получаване на еднороден пухкав крем! В подходящи чашки или купички слагаме крем. Следва прасковен сос и крем. Завършваме с