Публикации

Показват се публикации от юни, 2021

Глазирани кюфтенца със сусам

Изображение
 Здравейте, прекрасни хора! За бързо приготвяне и вкусно хапване  сервирам тези вкусни и ниустоими Глазирани кюфтенца със сусам. Приготвят се за минути, а вкусът е повече от прекрасен!  Продукти  ❤ 500г кайма ❤ 3 стръка пресен лук/или глава стар, ситно наразан/ ❤ 1 яйце, филия хляб накисната във вино или вода ❤ кимион, черен пипер, магданоз и риган, сол, ако каймата не е посолена За глазурата ❤ 5 с. л. балсамов оцет и 1ч.л.мед, 1 с.л.сусам за поръсване Начин на приготвяне ❤ Омесваме каймата с останалите съставки. Оформяме малки кюфтенца. Печем кюфтенцата в тиган с незалепващо покритие. Когато са готови добавяме балсамовия оцет и меда. Разбъркваме кюфтенцата да поемат от аромата и да се глазират Готвим още няколко минути, изключваме котлона и поръсваме със сусам и пресен лук. Сервираме с добре охладено вино или студена бира! Какво повече да кажа, чудни са! Таен съвет Оставяме кюфтенцата да си починат около 10-15 минути преди сервиране. Така те поемат от глазурата и стават много сочни! Н

Хрупкави калмари

Изображение
Лятно ми е!🌞 Морско ми!🌊И понеже не съм на брега на морето, то идва у нас. С вкусни морски дарове и студена бира 💙🍋  Хрупкави калмари Ето как ги приготвям  💧1 кг калмари /туби почистени/ , 💧3 с.л. брашно, сол.  💧Нарязваме калмарите на кръгчета. Овалваме ги в брашно и пържим на силен огън до златисто. Внимаваме да не прегорят, посоляваме. Сервираме с лимон за свежест и студена бира! 🍋🍻💧 Таен съвет  Посоляваме калмарите, след  като ги изпържим! Така стават крехки и хруправи! Насладете се! Съдържанието в блога е обект на авторско право!

Свеж десерт за 10 минути

Изображение
 💜Здравейте, прекрасни хора! Лятото е вече тук! Така чакано и така жадувано!  Продължавам да приготвям десерти с любимите ми череши. Хапка свежест и наслада в забързаното ежедневие. Лек и сезонен десерт приготвям днес, за отмора и похапване и най- вече за добро настроение! Приготвя се за 10 минути!  Свеж десерт с череши, бисктвити и бадеми  Продуктите са  💜 1 пакет крем Ole  на Dr. Otker /ванилия/ 💜 400 мл прясно мляко           💜 8 броя бисквити/чаени/   💜 1 ч.ч. почистени и нарязани на половинки череши 💜 филирани бадеми или други ядки Начин на приготвяне В дълбока купа смесваме  крема и прясното мляко.  Разбиваме с миксер на висока скорост за 3 минути. В чашките  на дъното слагаме  ред натрошени бисквити, допълваме с крема,отгоре по стените на чашките нареждаме черешите. Поръсваме щедро с филирани бадеми или други ядки. Таен съвет За по - плътен и пухкав крем, млякото е добре да бъде на стайна температура!  Насладете се! Съдържанието в блога е обект на авторско право!

Курабийки с какаови пръстенчета и череши

Изображение
  Привет, прекрасни хора! 😍Обичам череши, ама много! 😃 И не познавам човек, който да не обича! В сезона на черешите ги хапваме вкъщи често, но добавени в сладкиши придават един неповторим чар и аромат!Точно такива са днешните 🍒🍒💙🍒💙🍒🍒 Курабийки с какаови пръстенчета и черешки  Продукти • 1 яйца • 1 и 1/3 ч.ч.захар • 1ч.ч. кисело мляко с 1ч.л.сода в него • 1/2 ч.ч. олио  • 1 с.л. какао • около 3 и 1/2 ч.ч. брашно.  • За гарниране 1 ч.ч. почистени чиреши Начин на приготвяне В купа по реда на записването смесваме с бъркалка всички продукти. Когато добавим и брашното доомесваме на плота. Отделяме 1/4 от тестото и го поръсваме с какаото. Премесвоме го докато се поеме какаото. Оформяме топчета от бялото тесто и ги нареждаме в намаслена тава. От кафавото тесто правим фитилчета и ги завиваме на пръстиенчета. Слагаме ги върху топчетата. В средана на курабийките поставяме черешка. Поръсваме обилно със захар. Печем в загрята на 170° С фурна около 25-30 минути до порозовяване. Прекрасният

Хрупкави тиквички с домати и орехи

Изображение
Здравейте, прекрасни хора! Вкъщи много обичаме тиквички! Приготвям ги често по различни начини. Точно такава е и днешната гозба, която се получи толкова вкусна, че се наложи да я сготвя отново! Хрупкави тиквички с домати и орехи  ❤ Продукти  • 2 тиквички нарязани на кубчета  • 2-3 домата на кубчета или буркан с домати /консерва/ • 3 стръка пресен лук   • 3 с.л. зехтин /олио/, 1 ч.л. захар, черен пипер, червен пипер, риган магданоз, сол     • шепа орехи/ нарязани/ Начин на приготвяне  Задушаваме в зехтин лука. Добавяме доматите и изчакваме да изври течността. Следват тиквичките. Готвим ги 15-20 минути, докато останат само на мазнина и се запазят леко хрупкави. Сервираме поръсени с орехови ядки и зелен лук. Семпло ястие,  със свежи продукти, което се приготвя с лекота! А за вкуса се уверете сами! Чудно е! 🍀 Таен съвет  Не похлупваме ястието с капак докато се готви и посоляваме накрая!  Така тиквичките се запазват хрупкави! 💛🌿 Насладете се! Съдържанието в блока е обект на авторско прав

Ребърца с картофки

Изображение
 Здравейте, прекрасни хора!Неделя е ден за отмора, затова днес за обяд ще хапнем, набързо приготвено ястие, без особени усилия! Любими на всички мнооого апетитни  💛🌿 Ребърца с картофки и риган Необходими продукти • 600 г свински ребра или гърди /може и повече/  нарязани                                      • около 1 кг картофи/ почистени и нарязани на кръгчета/                                       • черен пипер и кимион за овкусяване на месото, сол и риган за цялото ястие, олио • Тава покриваме с хартия за печене, слагаме картофите и ребрата, овкусяваме със сол и риган. Напръскваме с олио. Печем на 200°С до готовност. Хруправи, златисти хартофки и крехки ребърца. Чаша студена бира и прясна салататка са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ !!! 😁🍻🍅 Таен съвет    Печем на висока температура, без да добавяме течност ! Насладете се!

Надиплена баница

Изображение
 Здравейте, прекрасни хора! Днес у дома се разнася любим аромат на току-що изпечена 😍 Надиплена баница  Изпитана рецапта, която няма да ви подведе. Продукти 1 пакет кори за баница, около 1ч.ч.натрошено сирене, олио за напръскване на корите /около 1/3 ч.ч /. За заливката 2 яйца, 1ч.ч. газирана вода, 1ч.л.сол /равна/, 1/4 пакетче масло. За поръсване 2 с.л. сусам. В намаслена тава нареждаме корите  2 една до друга, като ги надипляме/набираме/. Поръсваме със сирене и напръскваме с олио.  Така докато свършат корите. Нарязваме баницата на триъгълници. В купа разбиваме  яйцата, газираната вода и солта. Поливаме баницата и разпределяме маслото на малки бучки. Печем в загрята на 180°С фурна, около 50 минути или до златисто. Ако е нужно покриваме с  алуминиево фолио да не прегори. Неустоим аромат се носи из цялата къща!  Та чак до съседите! 😊😀 Таен съвет ! ♡ За хрупкава коричка, не покриваме баницата след изпичането. Насладете се! 

Черешов сладкиш

Изображение
 Здравейте, прекрасни хора! Много обичам череши!🍒Кой ли не ги обича! ❤Тези скъпоценни дарове на природата , които толкова много ни радват. Спомням  си като деца с брат ми, как в градината на баба хапваме черешки направо от дървото, смеехме се безгрижно и пълнехме  кошничката, която баба грижливо пазеше с тези малки хрупкави плодчета.  🍒Ретро сладкиш с череши и захарна коричка! Продукти 🍒 500 г череши почистени, 1ч.ч. захар, 1 пакетче масло от 125 г, 4 яйца, 10 с.л. прясно мляко, 2 ч.ч.брашно пресято с 1 ч.л. бакпулвер в него. 🍒 В купа разбиваме маслото и захарта до пухкав крем, добавяме 1 по 1 яйцата, следва прясното мляко. Добавяме и брашното и разбъркваме внимателно с шпатула. Покриваме тава с хартия за печене и сипваме тестото. Отгоре нареждаме черешите на гъсто и ги притискаме към тестото. Поръсваме обилно с кристална захар. Печем на 180°С около 35 минути. Разнася се вълшебен аромат.🍒🍀🍒 Насладете се!