Публикации

Показват се публикации от февруари, 2022
Изображение
Здравейте, приятели! Вкусно ястие хапваме днес. Приготвя се лесно, а вкусът е чуден. Крехки пилешки хапки, сладък лук и нежен сметанов сос. Пилешки хапки с лук и сметана Необходими продукти  2 пилешки пържоли от бутче/ може и филе/ нарязани на хапки 3-4 супени лъжици олио 2 глава лук, нарязани  2-3 стръка пресен лук/ може и без/ 1 ч.ч. бяло вино 1 ч. ч. сметана /200мл/, може и заквасена  2 триъгълничета топено сирене/може и друго/ сол и прясно смлян черен пипер, сух риган и магданоз  Начин на приготвяне В тавичка  слагаме месото и лука, овкусяваме със сол и черен пипер и напръскване с олио. Печем до готовност на месото и омекване на лука на 180°С. Добавяме бялото вино, сметаната и топеното сирене, начупено на малки парчета. Поръсваме с подправките. Запичаме за кратко до леко сгъстяване на соса.  Сервираме ястието с чаша вино и хапваме с удоволствие! Насладете се! Таен съвет! Внимаваме при печенето сосът да не се сгъсти прекалено, защото при охлаждане на ястието сосът се сгъстява още! С

Солен кекс с гъби и печени чушки

Изображение
 Здравейте, приятели! Днес ви нося лесна рецепта, за вкусен солен кекс. Много пухкав и ароматен.  Солен кекс с гъби и печени чушки  Продукти 3 яйца 1ч.ч.кисело мляко 1/2 ч.ч.олио 2 ч.ч. брашно с 1 пакетче бакпулвер в него 1ч.л. сол/ равна/  1/2 ч.ч. натрошено сирене 3-4 печени чушки нарязани на малки парченца 1 буркан мариновани гъби нарязани/ 240г /  Щипка сух магданоз, риган и мащерка  Начин на приготвяне Разбиваме яйцата, киселото мляко и олиото в купа с телена бъркалка. Добавяме брашното с бакпулвера. Следват сиренето, чушките и гъбите. Поръсваме подправките.  Сипваме сместа в намаслена кексова форма  22см. Печем в загрята фурна на 170°С около 35 минути. При необходимост покриваме с алуминиево фолио, да не прегори! Сервираме кекса гарниран с гъбки.  Насладете се! Таен съвет! За да стане кексът пухкав, не отваряме фурната в първите 15 минути! Съдържанието в блога е обект на авторско право!

Кекс с червени боровинки, шоколад и портокал

Изображение
 Здравейте, приятели! Чуден кекс приготвям днес! С нежна текстура и вълшебен аромат!  Нежен кекс с червени боровинки, шоколад и портокал  Съчетанието на съставките гарантира  невероятен вкус. Продукти 2 яйца на стайна температура 1 ч.ч. захар 1 кофичка заквасена сметана/малка 200мл/ или гъсто кисело мляко 1/2 ч ч. олио  сока от 1 портокал и настъргана кора 🍊 2 ч.ч. брашно с 1 пакетче бакпулвер в него  5-6 с.л. червени сушени боровинки/ накиснати за около час в гореща вода/ 1 шоколад 🍫 начупен  на малки парчета  Начин на приготвяне Започваме, като разбиваме с миксер яйцата и захарта до пухкав крем и увеличаване на обема. Следва сметаната, олиото портокаловия сок, като продължаваме да разбиваме с миксера на ниска скорост/ може и с телена бъркалка/. Добавяме брашното и разбъркваме внимателно до получаване на гладка смес. Прибавяме боровинките и шоколада и разбъркваме.  Сипваме сместа в намаслена кексова форма. Печем в загрята фурна на 180° С, около 35-40 минути. Покриваме с алуминиево ф

Мляко с ориз

Изображение
 Здравейте, приятели! 💙 Любим десерт приготвям днес по рецепта на моята баба, която готвеше семпли гозби, но винаги много вкусни! Мляко с ориз  Продукти  1/2 ч.ч. ориз  2 ч.ч. вода  3 ч.ч. прясно мляко  2/3 ч.ч. захар  1 с.л. царевично нишесте размито с 1 с.л. вода  Начин на приготвяне В тенджера слагаме на котлона водата да заври. Добавяме ориза и варим на умерен огън до поемане на водата. В млякото разтваряме захарта и го сипваме при ориза. Варим до готовност. Добавяме нишестето за леко сгъстяване. Разбъркваме и сваляме от огъня. Получава се пухкав крем. Сервираме, като поръсваме с канела или какао. Насладете се!  Таен съвет! Добавяме нишесте към крема за плътност и кремообразност.  Съдържанието в блога е обект на авторско право!