Публикации

Показват се публикации от март, 2022

Пикантна разядка с извара

Изображение
 Здравейте, приятели! Днес идвам при вас с чудна разядка, която ще се услади на всеки!   Разядка с извара  Леко пикантна и разбуждаща апетита, точно разядка. Продукти  400г извара  4 с.л. майонеза  4 с.л. кисело мляко  1/4 глава настърган лук /може и без/ сол, черен пипер, леко лют червен пипер, суха мента и магданоз, щипка къри/ може и без/ Подправките са на вкус/ може някои да ги замените с други по избор/ струйка зехтин за отгоре  Начин на приготвяне В купа смесваме продуктите до гладка консистенция. Добавяме подправките и разбъркваме добре. Сервираме разядката, като напръскваме със зехтин. Поднасяме я с препечени филийки или с пълнозърнести бисквитки.  Насладете се!  Таен съвет! Добре е изварата, да не е много суха, така разядката се получава кремообразна и гладка! Съдържанието в блога е обект на авторско право!

Сладкиш с какао бисквити и сушени череши

Изображение
 Привет, прекрасни хора!  За следобедно кафе или чай,  приготвих пухкав, ароматен сладкиш с какао,  бисквити и сушени череши. Получи се великолепен! 🎉 Ето и рецептата За тестото: 1 яйце,  2/3 ч.ч. захар, 1ч.ч. кисело мляко,  1/ 3 ч.ч. олио,  1ч.ч. брашно с 1с.л. бакпулвер в него.   Още: 6-8 бисквити Закуска / начупени на едри парчета/  2 с.л. какао 4 с.л. сушени череши/стафиди/,  накиснати за 10 минути в гореща вода или ром. Начин на приготвяне В купа с телена бъркалка смесваме продуктите по реда на записването. Отделяме в друга купа 1/3 от сместа и добавяме какаото. Покриваме форма с размер 20-24 см с хартия за печене и я напръскваме с олио. Подреждаме бисквитите, следва бяла смес, череши, кафявата смес, бисквити,  завършваме с бялата смес и череши, които леко притискаме към тестото. Печем на 180°С около 35 минути. Покриваме с алуминиево фолио да не прегори! Става висок, пухкав и  всеки слой се усеща приятно. 💜 Насладете се!

Банички пурички със сусам

Изображение
Здравейте приятели! Кой не обича банички? Аз не познавам такъв човек! Винаги вкусни и актуални за всеки делник и празник! Банички  пурички със сусам  Продукти: 1пакет кори за баница 200 гр.сирене 3 яйца  1ч.ч./200/ гр.кисело мляко 1/2ч.ч./100 мл/ олио  1 пакетче бакпулвер 1/2 ч.л. сол или на вкус  сусам за поръсване Начин на приготвяне: В подходяща купа приготвяме плънката за баничките. Натрошаваме сиренето, прибавяме яйцата, киселото мляко и бакпулвера.Добавяме  олиото и солта Разбъркваме до получаването на еднородна смес. Взимате една кора, сгъваме я по дължина, за да се получи по тесен правоъгълник  и слагаме  2 с.л. от сместа в началото на кората. Прихлупваме двата края навътре и навиваме на пуричка. Повтаряме  до изчерпване на продуктите. Подреждаме баничките в тава покрита с хартия за печене и намаслена/ може и без/. Намазваме всяка баничка с останалата част от плънка и поръсваме със сусам. Печем в предварително загрята фурна на 180°С до златисто. Насладете се! Таен съвет! За да

Надиплена баница

Изображение
 Здравейте, приятели! Традицията повелява на Сирни заговезни да се хапва баница!  За идния светъл празник е моята надиплена баничка. С прекрасен аромат и вкус!  😊😍 Надиплена баница Продукти ❤️ 1 пакет кори за баница, около 1ч.ч.натрошено сирене, олио за напръскване на корите /около 1/3 ч.ч /. ❤️ За заливката:: 3 яйца, 1ч.ч. газирана вода, 1ч.л.сол /равна/, 1/4 пакетче масло. За поръсване 2 с.л. сусам. ❤️ В намаслена тава нареждаме корите  2 една до друга, като ги надипляме/набираме/. Поръсваме със сирене и напръскваме с олио.  Така докато свършат корите. Нарязваме баницата на триъгълници. В купа разбиваме  яйцата, газираната вода и солта. Поливаме баницата и разпределяме маслото на малки бучки. Печем в загрята на 180°С фурна, около 40 минути или до златисто. Ако е нужно покриваме с  алуминиево фолио да не прегори. Неустоим аромат се носи из цялата къща!  Та чак до съседите! 😊😀 Таен съвет ! ♡ За хрупкава коричка, не покриваме баницата след изпичането.