Домашна наложена баница
Здравейте, приятели!
Не познавам човек, който да не обича баница. Приготвя се за делник и празник. Винаги е чудесно предложение за хапване и събира цялото семейство на трапезата!
Домашна наложена баница
Продукти
1 пакет кори за баница
1ч.ч. натрошено сирене
За плънката
1ч.ч. кисело мляко с 1ч.л. сода в него
3 яйца
1/3 ч.ч. олио
1/2 ч.л. сол
1/3 пакетче масло за отгоре
Начин на приготвяне
В купа смесваме продуктите за плънката
Покриваме тава с хартия за печене. Налагаме корите една върху друга, като
всяка кора намазваме с плънката, а на всяка втора кора поръсваме и сирене. Така докато свършват корите. Нарязваме баницата на триъгълници и изливаме останалата плънка. Разпределяне маслото
на малки бучки. Печем в загрята на 180°С фурна, около 50 минути или до златисто. Ако е нужно покриваме с алуминиево фолио да не прегори. Неустоим аромат се носи из цялата къща! Та чак до съседите! 😊😀
Таен съвет !
♡ За хрупкава коричка, не покриваме баницата след изпичането.
Коментари
Публикуване на коментар