Домашна наложена баница

 Здравейте, приятели! 

Не познавам човек, който да не обича баница. Приготвя се за делник и празник. Винаги е чудесно предложение за хапване и събира цялото семейство на трапезата! 

Домашна наложена баница


Продукти

1 пакет кори за баница 
1ч.ч. натрошено сирене 
За плънката
1ч.ч. кисело мляко с 1ч.л. сода в него
3 яйца
1/3 ч.ч. олио
1/2 ч.л. сол
1/3 пакетче масло за отгоре

Начин на приготвяне 

В купа смесваме продуктите за плънката
Покриваме тава с хартия за печене. Налагаме корите една върху друга, като
всяка кора намазваме с плънката, а на всяка втора кора поръсваме и сирене. Така докато свършват корите. Нарязваме баницата на триъгълници и изливаме останалата плънка. Разпределяне маслото
 на малки бучки. Печем в загрята на 180°С фурна, около 50 минути или до златисто. Ако е нужно покриваме с  алуминиево фолио да не прегори. Неустоим аромат се носи из цялата къща!  Та чак до съседите! 😊😀

Таен съвет !

♡ За хрупкава коричка, не покриваме баницата след изпичането.

Насладете се! 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Сладкиш със сини сливи

Копринени палачинки

Ароматни питки с подправки