Захарни кифлички с ябълки и орехи

 Здравейте приятели!

Чудни кифлички приготвям днес с хрупкава захарна коричка. Нежни, златисти и изключително вкусни! 

Захарни кифлички с ябълки и орехи 🍏🍎🍏


Продукти

3 ч.ч. брашно / може и малко повече при необходимост/

1 пакетче суха мая в брашното

2 с.л. захар 

щипка сол 

1ч.ч. топло прясно мляко

1 яйце

1/2 к.ч. олио

За плънката

3-4 ябълки почистени и нарязани на кубчета /около 1 см./

1/2 ч.ч. накълцани или счукани на едро орехи.

6 с.л. захар

За отгоре 

олио за намазване 

захар за поръсване 


Начин на приготвяне

В купа смесваме продуктите по реда на записването с шпатула. Доомесваме с ръце до получаване на еластично тесто. Намазваме тестото с олио и покриваме купата със стреч фолио. Оставяме да втаса около 1 час.

Разделяме тестото на 2 топки. Всяка разточваме на кора с дебелина около 3-5 мм. Отгоре покриваме с половината ябълки и половината орехи. Поръсваме кората с 3  с.л. захар. Навиваме на руло. С остър нож нарязваме на малки кифлички.

Нареждаме ги в тава покрита с хартия за печене и намаслена. Намазваме кифличките с олио. Покриваме ги с кърпа и ги оставяме да си починат за около 15 -20 минути. Поръсваме ги отгоре щедро със захар. Печем в незагрята фурна около 35-40 минути. 

Вълшебен аромат се разнася из цялата къща. На човек му става някак уютно и приятно! 

Насладете се!

Таен съвет!

В процеса на печене покриваме кифличките с алуминиево фолио, да не прегорят!

Съдържанието в блога е обект на авторско право!

 








Коментари

Популярни публикации от този блог

Сладкиш със сини сливи

Копринени палачинки

Ароматни питки с подправки