Захарни кифлички с ябълки и орехи
Здравейте приятели!
Чудни кифлички приготвям днес с хрупкава захарна коричка. Нежни, златисти и изключително вкусни!
Захарни кифлички с ябълки и орехи 🍏🍎🍏
Продукти
3 ч.ч. брашно / може и малко повече при необходимост/
1 пакетче суха мая в брашното
2 с.л. захар
щипка сол
1ч.ч. топло прясно мляко
1 яйце
1/2 к.ч. олио
За плънката
3-4 ябълки почистени и нарязани на кубчета /около 1 см./
1/2 ч.ч. накълцани или счукани на едро орехи.
6 с.л. захар
За отгоре
олио за намазване
захар за поръсване
Начин на приготвяне
В купа смесваме продуктите по реда на записването с шпатула. Доомесваме с ръце до получаване на еластично тесто. Намазваме тестото с олио и покриваме купата със стреч фолио. Оставяме да втаса около 1 час.
Разделяме тестото на 2 топки. Всяка разточваме на кора с дебелина около 3-5 мм. Отгоре покриваме с половината ябълки и половината орехи. Поръсваме кората с 3 с.л. захар. Навиваме на руло. С остър нож нарязваме на малки кифлички.
Нареждаме ги в тава покрита с хартия за печене и намаслена. Намазваме кифличките с олио. Покриваме ги с кърпа и ги оставяме да си починат за около 15 -20 минути. Поръсваме ги отгоре щедро със захар. Печем в незагрята фурна около 35-40 минути.
Вълшебен аромат се разнася из цялата къща. На човек му става някак уютно и приятно!
Насладете се!
Таен съвет!
В процеса на печене покриваме кифличките с алуминиево фолио, да не прегорят!
Съдържанието в блога е обект на авторско право!
Коментари
Публикуване на коментар