Картофени цървулки
Здравейте, прекрасни хора!
Семпло ястие, което ще се услади на всеки приготвям днес.
Пълнени картофки със сиренца
Продукти
За 4 порции
4 големи картофа обелени и разрязани на половинки
100г. бяло сирене натрошено
50г кашкавал нарязан на кубчета
50г пушено или топено сирене нарязано на кубчета
1/4 пакетче масло
зехтин/олио/, магданоз, мента и мащерка, черен пипер
Начин на приготвяне
Сваряваме картофите в подсолена вода/ почти до готовност/.
Оставяме ги леко да се охладят. С остър нож изрязваме внимателно средата и издълбаваме вдлъбнатина. Смесваме сирената и подправките. Напълваме картофите. Напръскване със зехтин и отгоре разпределяме бучици масло. Печем на 180С ° около 15 минути до златист загар. Поднасяме картофките поръсени с чубричка или подправки по избор.
Бялото винце, добре охладено е задължително или ледена бира! Наздраве!
Насладете се!
Таен съвет!
За да стоят картофите стабилно и да не изпадне плънката, изрязваме малко от издутата част отвън. Така че, да се получи плоско дъно!
Ако рецептата Ви допада и искате още чудни рецепти, лесни и апетитни последвайте страничката във Facebook
Чудни Рецепти
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063609155350
Съдържанието в блога е обект на авторско право!
Коментари
Публикуване на коментар