Публикации

Домашна наложена баница

Изображение
 Здравейте, приятели!  Не познавам човек, който да не обича баница. Приготвя се за делник и празник. Винаги е чудесно предложение за хапване и събира цялото семейство на трапезата!  Домашна наложена баница Продукти 1 пакет кори за баница  1ч.ч. натрошено сирене  За плънката 1ч.ч. кисело мляко с 1ч.л. сода в него 3 яйца 1/3 ч.ч. олио 1/2 ч.л. сол 1/3 пакетче масло за отгоре Начин на приготвяне  В купа смесваме продуктите за плънката Покриваме тава с хартия за печене. Налагаме корите една върху друга, като всяка кора намазваме с плънката, а на всяка втора кора поръсваме и сирене. Така докато свършват корите. Нарязваме баницата на триъгълници и изливаме останалата плънка. Разпределяне маслото  на малки бучки. Печем в загрята на 180°С фурна, около 50 минути или до златисто. Ако е нужно покриваме с  алуминиево фолио да не прегори. Неустоим аромат се носи из цялата къща!  Та чак до съседите! 😊😀 Таен съвет ! ♡ За хрупкава коричка, не покриваме бан...

Зелен фасул с домати на а фурна

Изображение
 Здравейте, приятели! Сервирам днес семпло постно ястие, което се приготвя лесно, а е много вкусно. Зелен фасул с домати на фурна Продукти 1 пакет зелен фасул / около 500г замразен или от буркан/ 1ч.ч.домсти на парчета от консерва/буркан/ 1 глава червен лук/ или бял нарязана 5-6 с л. олио,1ч.л. червен пипер, сух магданоз и сух рига, щипка лют червен пипер/ може и без/ Начин на приготвяне  В тава смесваме всички продукти без лютия пипер. Доливаме 3-4 ч.ч. вода или да покрие ястието. Печем на 180° С до  готовност на фасула/ около 50 минути/. При сервиране поръсваме с лют червен пипер и магданоз. С препечени филийки е чудно! Насладете се! Таен съвет! Гответе фасула, колкото е необходимо! Различните сортове се сваряват за различни време!

Сладка ябълкова пита

Изображение
 Здравейте, приятели! В днешния леко мрачен, есенен ден приготвих Сладка ябълкова пита.🍎 Получи се пухкава и ароматна! А честно казано и настроението ми се оправи и не само моето, а на всички, които си хапнаха! 😍 Продуктите са:  2 яйца,  1 ч.ч.захар, щипка сол, 100 мл прясно мляко, 1/2 пакетче разтопено масло 2 ч.ч. брашно / с вместимост  200  мл  1 пакетче бакпулвер в брашното и пакетче ванилова захар/ може и без/ 2 ябълки почистени и нарязани на кубчета. Начин на приготвяне В купа разбиваме яйцата и захарта до пухкав крем. Добавяме останалите съставки по реда записването и разбъркваме внимателно с шпатула, за да се запази обемът. Сипваме сместа в намаслена тавичка с диаметър 22 см, покрита с хартия за печене. Печем в загрята на 180°С фурна около 40 минути или до суха клечка. Покриваме с алуминиево фолио, да не прегори! Цялата къща се изпълни с чуден аромат на домашна пита и сладки печени ябълки. 🍎🍏 Насладете се! Таен съвет  През първите 10-15 мин...

Млечен крем Зебра

Изображение
 Здравейте, приятели!💜💛 Много вкусен крем хапваме днес за настроение в мрачния ден! Приготвя се за минути, но това не се отразява на чудесния му вкус! Млечен крем Зебра Продукти  За 3-4 чашки  500 мл прясно мляко  4-5 с.л. захар /в млякото/ 1 пакетче пудинг или нишесте ванилия  2 с.л. натурално какао  1/4 пакетче масло  За гарниране  Филирани бадеми  или ядки по избор, шоколадови капки  Начин на приготвяне Отделяме 1/2 ч.ч. от млякото и с него разбъркваме нишестето до гладка каша без бучки. Слагаме в тенджера млякото със захарта на котлона да се загрява. Добавяме с непрекъснато бъркане нишестето.  Варим няколко минути докато кремът се сгъсти. Добавяме маслото и  разбъркваме. Отстраняваме от котлона. Отделяме половината от крема в купа и добавяме какаото. Разбъркваме до пълното му разтваряне.  В подходящи чашки редуваме от светлия и тъмния крем. Завършваме, като гарнираме с ядките. И така, имаме перфектен крем за похапван...

Ориз на фурна с лук и маслини

Изображение
 Здравейте, приятели! За вкусно хапване приготвям, бърза гозба! Слагам продуктите в тавичка и направо във фурната!  През това време пием топло какао, билков чай или ободряващо кафе в компанията на интересна книга или любима музика! 📖 Може и някоя бисквитка да изхрупаме нали така! 🍪 Ориз на фурна с лук и маслини Продукти 1ч.ч. ориз почистен и измит 2-3 глави лук нарязан на ситно 2 моркова нарязани на кубчета или настъргани 1/2 ч.ч. маслини почистени и нарязани на половинки 1 ч.ч. доматено пюре 6 с.л. олио, черен пипер, чубрица/ риган/, магданоз и сол, кубче телешки бульон/може и без/. Начин на приготвяне В тавичка слагаме всички продукти. Добавяме 4 ч.ч. топла вода. Печем на загрята на 180°С фурна до готовност на ориза. Сервираме ястието поръсено с пресен магданоз. Насладете се! 🌿 Таен съвет  За да не се развари оризът, изваждаме  тавата преди да се е усвоила цялата течност.  Покриваме за 10-15 минути с памучна кърпа!

Курабийки с ябълки

Изображение
Здравейте, приятели!  Идвам при вас с вкусни курабийки, които ще ви очароват! Дори не се налага да месите!  Захарни курабийки с ябълки 🍎🍁🍏🍂 Продукти За около 30 броя 2 яйца 1 ч.ч. захар 1к.ч. /100мл/ прясно мляко  1 к.ч / 100мл/ олио 3 ч.ч.бтсшно с 1 пакетче бакпулвер в него 3 ябълки почистени и нарязани на кубчета Начин на приготвяне В купа с миксер разбиваме яйцата и захарта до пухкав крем. Добавяме млякото и олиото и разбъркваме с шпатула внимателно, за да не спадне обемът. Следва брашното. Получава се гъсто лепкаво тесто. Добавяме ябълките и разбъркваме.  Тава покриваме с хартия за печене/ може без/ и напръскваме с олио. Загребваме със супена лъжица и оформяме курабийките. Печем в загрята фурна на 180° С около 20 минути до златист загар. Ароматни и вкусни, идеални за кафе, чай или за похапване! Насладете се!  Таен съвет При оформянето на курабийките, може да използваме и чаена лъжичка, за да станат по малки и повече на брой! 🧡

Сладкиш Есен

Изображение
 Здравейте приятели!🍂 Пригответе си този подходящ за сезона сладкиш, който ще изпълни дома ви с неустоим аромат и усещане за домашен уют! 🍁Сладкиш Есен🍁 Продукти 4 яйца, 1ч.ч.захар, 1ч.ч.брашно и 1/2 пакетче бакпулвер в него 125 г масло, чаени бисквити 1 и 1/2пакет 4 ябълки🍎обелени и нарязани на  резени. Начин на приготвяне 🍂В купа разбиваме яйцата,захарта,брашното и бакпулвера до гладко кексово тесто. 🍂В тава слагаме маслото да се разтопи. Нареждаме на дъното на тавата/ с размер около 30см/ бисквитите, отгоре ябълките да се застъпват леко. Следва кексовото тесто. Печем на загрята фурна на 170°С до готовност, около 40 минути. Нарязваме на парчета и поръсваме с пудра захар.🍂 Насладете се!🍁 Таен съвет Не препичаме сладкиша, за да остане крехък и мек!  Съдържанието в блога е обект на авторско право!