Агнешко печено
Здравейте, прекрасни хора!Всеки има свой начин за приготвяне на агнешко. Споделям с вас, как го приготвям вкъщи! Крехко с хрупкава коричка!
🍀Агнешо печено
Нарязваме месото на порции /около 2 кг. / и посоляваме. Нареждаме парчетата в тава и запичаме месото за около половин час да се запечата, така месото остава сочно. Разтопяваме около пакетче масло, дръпваме от котлона и добавяме 1с.л червен пипер и 3-4 ч.ч. топла вода. Поливаме агнешкото, покриваме с алуминиево фолио и печем на 200 градуса около 2 часа. Наблюдаваме да не остане без вода. Махаме фолиото и допичаме още 1/2 час до златиста коричка. Може да се приготви от предния ден или вечерта, а на празника ще имате повече време за семейството и гостите си! Насладете се!🍺💚🍺🍀
Коментари
Публикуване на коментар