Картофени кюфтета
Здравейте, прекрасни хора!Вкъщи всички много обичаме картофепи кюфтета. Приготвяла съм ги много пъти и все нещо не ми допадаше, но този път са направо чудни! Не се разпадат, пухкави и с перфектна форма. А колко са вкусни....Пригответе ги и ще се убедите сами!
Пухкави картофени кюфтета
За около 20 броя са необходими : 10 средно големи картофа обелени и сварени до готовност. Около 1ч.ч.натрошено сирене, връзка пресен лук или глава стар, 1 яйце, магданоз, риган, черен пипер, сол. За панировката: 2 яйца, 2с.л. студена/ледена /вода, около 4-5 с.л. брашно или до получаване на смес по-гъста от палачинкова. Сварените картофи намачкваме с преса. Добавяме останалите продукти и размесваме добре. Прибираме сместа в хладилник да се охлади. Оформяме кюфтенцата с ръце. Потапяме в планировката и пържим на среден огън до златисто. Сервираме с пикантен доматен сос.
Коментари
Публикуване на коментар