Домашна торта
Здравейте, прекрасни хора! Винаги има повод да хапнем торта! Удоволствието е още по-голямо, когато я приготвим вкъщи! 💜 Прясно изпечен блат и пухкав, какаов крем!
Домашна, разрошена торта с какаов крем
Продуктите са
♡ За блата: 2 яйца, 1ч.ч. захар, 1ч.ч. прясно мляко, 1/2 ч.ч. олио, 2ч.ч. брашно с 1 пакетче бакпулвер в него. Разбиваме яйцата и захарта с миксер до получаване на пухкава смес. Добавяме млякото и олиото. Следва брашното. Разбъркваме с миксери на бавна скорост да се смесят съставките /може и с шпатула/. Печем блата на 180 °С в загрята фурна около 40 минути във форма 20- 22 см, покрита с хартия за печене и намаслена. При неубходимост покриваме с алуминиево фолио, да не прегори.
♡ За крема: 3 ч. ч. прясно, мляко, 1 яйце, 3-4 с. л. захар, 3 с.л. брашно, 4 с. л. какао, 1/3 пакетче масло. В тенджера разбиваме всички продукти с телена бъркалка /да няма бучици/, без какаото и маслото. Сваряваме крема до готовност. Добавяме какаото и маслото и разбъркваме. Покриваме го плътно със стреч фолио, докато се охлади леко, за да не се образува коричка.
♡ Сглобяване на тортата Разрязваме блата на 3 части. Едната част натрошаваме на едри трохи. Във формата в която сме пекли блата слагаме едната част, щедро добавяме половината от крема. Следва другия блат и крем. Отгоре поръсваме обилно с трохите. Прибираме в хладилник да се стегне кремът. Преди сервиране поръсваме обилно с какао. Поднасяме с усмивка! 😀
Таен съвет
♡ Може да нарежете блата и на 4 платки/части/. Той е достатъчно висок и пухкав. Използвайте назъбен нож.
Коментари
Публикуване на коментар