Глазирани кюфтенца със сусам

 Здравейте, прекрасни хора! За бързо приготвяне и вкусно хапване  сервирам тези вкусни и ниустоими

Глазирани кюфтенца със сусам.



Приготвят се за минути, а вкусът е повече от прекрасен! 

Продукти 

❤ 500г кайма

❤ 3 стръка пресен лук/или глава стар, ситно наразан/

❤ 1 яйце, филия хляб накисната във вино или вода

❤ кимион, черен пипер, магданоз и риган, сол, ако каймата не е посолена

За глазурата

❤ 5 с. л. балсамов оцет и 1ч.л.мед, 1 с.л.сусам за поръсване

Начин на приготвяне

❤ Омесваме каймата с останалите съставки. Оформяме малки кюфтенца. Печем кюфтенцата в тиган с незалепващо покритие. Когато са готови добавяме балсамовия оцет и меда. Разбъркваме кюфтенцата да поемат от аромата и да се глазират

Готвим още няколко минути, изключваме котлона и поръсваме със сусам и пресен лук. Сервираме с добре охладено вино или студена бира! Какво повече да кажа, чудни са!

Таен съвет

Оставяме кюфтенцата да си починат около 10-15 минути преди сервиране. Така те поемат от глазурата и стават много сочни!

Насладете се!


Съдържанието в блога е обект на авторско право! 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Сладкиш със сини сливи

Копринени палачинки

Ароматни питки с подправки