Глазирани кюфтенца със сусам
Здравейте, прекрасни хора! За бързо приготвяне и вкусно хапване сервирам тези вкусни и ниустоими
Глазирани кюфтенца със сусам.
Приготвят се за минути, а вкусът е повече от прекрасен!
Продукти
❤ 500г кайма
❤ 3 стръка пресен лук/или глава стар, ситно наразан/
❤ 1 яйце, филия хляб накисната във вино или вода
❤ кимион, черен пипер, магданоз и риган, сол, ако каймата не е посолена
За глазурата
❤ 5 с. л. балсамов оцет и 1ч.л.мед, 1 с.л.сусам за поръсване
Начин на приготвяне
❤ Омесваме каймата с останалите съставки. Оформяме малки кюфтенца. Печем кюфтенцата в тиган с незалепващо покритие. Когато са готови добавяме балсамовия оцет и меда. Разбъркваме кюфтенцата да поемат от аромата и да се глазират
Готвим още няколко минути, изключваме котлона и поръсваме със сусам и пресен лук. Сервираме с добре охладено вино или студена бира! Какво повече да кажа, чудни са!
Таен съвет
Оставяме кюфтенцата да си починат около 10-15 минути преди сервиране. Така те поемат от глазурата и стават много сочни!
Коментари
Публикуване на коментар