Зеленчуци на тиган с бяло вино
Лятото е в разгара си. В топлото време хапваме по леки ястия. Питателни и свежи. Най-вкусно е когато зеленчуците са домашни, от градината на село. Произведени от неуморните ръце на мама и татко !😍💙
Зеленчуци на тиган с бяло вино
Какво по-лятно и по-свежо от това? Приготвят се с лекота, а в комбинация със сиренце са перфектното мезе за винце, рекийка или биричка! 🍻🍋🍷🍅
Продукти за 4 порции
• 2 патладжана
• 2 тиквички,
• 4 чушки /зелени и червени/
• 2 глави лук
• 2 домата
• 1 к.ч. /100 мл/ бяло вино
• 5-6 с.л. олио, черен пипер, кимион, магданоз, риган, сол
• сирене и маслини за гарниране
Начин на приготвяне
Измитите и почистени зеленчуци нарязваме на едри кубчета/парчета/. Лука на полумесеци. Запържваме ги на тиган около 20 минути или до омекване, без доматите. Добавяме виното и доматите. Овкусяваме с подправките и готвим докато се изпари виното и ястието остане на мазнина. Разбъркваме периодично, да не загори.
Сервираме зеленчуците с бучки сирене и маслини. Поръсваме с пресен магданоз за свежест.
Ароматно, лятно ястие, което много се услужда на всички вкъщи!
Таен съвет
Посоляваме зеленчуците към края на готвенето, за да не пуснат течност! Готвим без капак, така зеленчуците получават златист загар!
Насладете се!
Съдържанието на блога е обект на авторско право!
Коментари
Публикуване на коментар