Свеж малинов кейк с какао
Здравейте, прекрасни хора! Днес в кухнята ми ухае на малини и какао! 💖🍸💖🍸
Свеж малинов кейк сервирам с усмивка!
Продукти
❤ 2 яйца
❤ 1ч.ч.захар / чашата е с вместимост 200 мл /
❤ 1 ч.ч. кисело мляко
❤ 1/2 ч.ч. олио
❤ 2 ч.ч. брашно с 1 пакетче бакпулвер в него
❤ 2 с.л.какао
❤ 2 ч.ч. малини
Начин на приготвяне
В купа разбиваме продуктите с телена бъркалка по реда на записването, без какаото. Отделаме 1/3 от сместа и добавяме какаото. В намаслена форма сипваме част от бялата смес и подреждаме малините. Следва какаовата смес и останалите малини. 🍸💕🍸 Завършваме с бялата смес. Печем в загрята фурна, на 170°С около 40 минути. Покриваме с алуминиево фолио да не прегори. Разнася се вълшебен аромат! Сервираме с пресни малини за свежест!
Таен съвет
За да бухне кексчето, първите 10 минути от печенето, не отваряме фурната!
Насладете се ! 💕
Съдържанието в блога е обект на авторско право!
Коментари
Публикуване на коментар