Макарони на фурна с Болонезе сос
Продукти
❤️ 1/2 пакет макарони
❤️ Около 300г кайма
❤️ 1 глава лук нарязана на ситно
❤️ 2 домата нарязани на кубчета
❤️ 3 с.л. доматеното пюре
❤️ 1/2 ч.ч. бяло вино
❤️ 1/2 ч.ч. настърган кашкавал
❤️ 3 с.л. олио, магданоз, риган, черен пипер, сол, лют пипер пожелание
Начин на приготвяне
❤️ Сваряваме макароните по указанието на опаковката. Задушаваме лука в олиото. Добавяме каймата. Раздробяваме я с дървена лъжица, да се запържи. Следват доматите, доматеното пюре и виното. Оставяме соса да поври и да се сгъсти. В касерола или тавичка сипваме макароните, отгоре разоределяме соса и поръсваме щедро с кашкавал. Запичаме за 10 минути до златист загар. Богато на вкус ястие, към което никой не остава равнодушен. 🌿🥂🧡
Насладете се !
.
Коментари
Публикуване на коментар