КОБЛЕР С ПРАСКОВИ И ШОКОЛАД

 Здравейте, слънчеви хора! През лятото, когато има изобилие от плодове, не пропускам възможност да ги включа в десертите, които приготвям. Сладкишите се получават ароматни и сочни! А свежестта е гарантирана!

Точно такъв е днешният английски десерт, изключително вкусен и свеж! 

Коблер с праскови и шоколад 


Продукти 

1 ч.ч.захар/ от нея 2 с л. за поръсване на прасковите

1 ч.ч мътеница/ аирян/ с 1/2 ч.л. сода в него

1 ч.ч. брашно

1/2 пакетче разтопеното масло

4 праскови обелени и нарязани на резени 

2 с.л. шоколадови капки или 1/2 шоколад накълцан на ситно.

Начин на приготвяне

В купа по реда на записването смесваме продуктите / без прасковите / с телена бъркалка.  Намазваме с масло тава с размер 28-30см и слагаме прасковите и ги поръсваме със захар, без да ги подреждаме. Отгоре изсипваме тестото. Поръсваме с шоколадови капки или с парченца шоколад. Печем на 170°С в загрята фурна около 35  минути до златист загар. Покриваме с хартия за печене да не прегори. Сладкишът е вкусен и топъл и охладен. А ароматът, който се разнася на праскови, шоколад и масло е ЗАВЛАДЯВАЩ!!! Пригответе го и се убедете сами! 

Таен съвет 

Проверете готовността на сладкиша с дървено шишче или клечка за зъби. Трябва да излезе суха от тестото. 

Насладете се!

Съдържанието в блога е обект на авторско право!








Коментари

Популярни публикации от този блог

Сладкиш със сини сливи

Копринени палачинки

Ароматни питки с подправки