КОБЛЕР С ПРАСКОВИ И ШОКОЛАД
Здравейте, слънчеви хора! През лятото, когато има изобилие от плодове, не пропускам възможност да ги включа в десертите, които приготвям. Сладкишите се получават ароматни и сочни! А свежестта е гарантирана!
Точно такъв е днешният английски десерт, изключително вкусен и свеж!
Коблер с праскови и шоколад
Продукти
1 ч.ч.захар/ от нея 2 с л. за поръсване на прасковите
1 ч.ч мътеница/ аирян/ с 1/2 ч.л. сода в него
1 ч.ч. брашно
1/2 пакетче разтопеното масло
4 праскови обелени и нарязани на резени
2 с.л. шоколадови капки или 1/2 шоколад накълцан на ситно.
Начин на приготвяне
В купа по реда на записването смесваме продуктите / без прасковите / с телена бъркалка. Намазваме с масло тава с размер 28-30см и слагаме прасковите и ги поръсваме със захар, без да ги подреждаме. Отгоре изсипваме тестото. Поръсваме с шоколадови капки или с парченца шоколад. Печем на 170°С в загрята фурна около 35 минути до златист загар. Покриваме с хартия за печене да не прегори. Сладкишът е вкусен и топъл и охладен. А ароматът, който се разнася на праскови, шоколад и масло е ЗАВЛАДЯВАЩ!!! Пригответе го и се убедете сами!
Таен съвет
Проверете готовността на сладкиша с дървено шишче или клечка за зъби. Трябва да излезе суха от тестото.
Насладете се!
Съдържанието в блога е обект на авторско право!
Коментари
Публикуване на коментар