БАНИЧКИ ПИЦИ

 Здравейте, слънчеви хора! Случвало ли ви се е да постелите снежно-бяла покривка и да я изцапате, не с какво да е с с доматен сос, лютеница или кетчуп....🤩 Точно това се получи днес при мен! Докато гарнирах баничките, напръсках покривката с чили сос! Да се ядосвам ли, да се смея ли....😅 Ами смях се и то с глас! И така след голямата веселба ви разказвам рецептата! Само да вметна, че баничките се излапаха веднага, а за спомен ми остана покривката, която вече не е СНЕЖНО бяла! 

Банички пици, гарнирани с чили сос. Вкусни, та вкусни! 🧡



Продукти

За 20 банички 

1/2 пакет кори за баница/разрязани на 4 да се получат правоъгълници/

За плънката 

1 бурканче доматено пюре 

Около 100 г колбас/ нарязан на кубчета/

100 г кашкавал / нарязан на кубчета или настърган/

4 кисели краставички/ нарязани на кубчета/

Маслини по желание/почистени и нарязани/, 1/3 ч.ч. олио, риган 

За гарниране чили сос или по избор

Начин на приготвяне 

Взимаме корите по две. Намазваме ги с олио и с доматен сос, слагаме от плънката / от  всичко/. Загръщаме корите от страни и навиваме на руло. Така докато свършат продуктите. Нареждаме баничките в намаслена тава. Някои намазваме отгоре с доматено пюре други само с олио и поръсваме с маково семе. Печем в загрята на 170° С фурна, около 25 минути. Покриваме с алуминиево фолио, ако е необходимо. Накрая поръсваме баничките с настърган кашкавал и допичаме за 5 минути до златист загар. Сервираме със сосове по избор. 

Голяма вкусотия, пробвайте и се убедете сами! ❤️

Насладете се!

Таен съвет 

Ако корите са по-сухи, към олиото, с което ги намазваме, добавяме малко вода. Така се навлажняват, навиват се лесно и не се чупят.

Съдържанието в блога е обект на авторско право!







Коментари

Популярни публикации от този блог

Сладкиш със сини сливи

Копринени палачинки

Ароматни питки с подправки