Плоски питки с домати и сирене
Здравейте, приятели! Има ли по-лятно хапване от домати със лятната и вкусна храна? 😍☺️ В момента доматите са най-вкусни и най-сладки! Слънчеви и месести, може само със сол да си ги хапваме. Затова, реших да приготвя чудни
Плоски питки с домати и сирене, поръсени с риган и шарена сол.
Казвам ви, няма такава вкусотия! Пробвайте и се убедете сами!🧡
Продукти
За 4 плоски питки.
2 ч.ч. брашно
4 с.л. зехтин /олио /
1/2 пакетче суха мая
1 ч.ч. топла вода
1/2 ч.л. сол
За гарниране
2 домата нарязани на едри кубчета
1 ч.ч. натрошено сирене
риган, шарена сол
зехтин /олио/
Начин на приготвяне
В купа смесваме продуктите с дървена бъркалка. Когато тестото стане гъсто, доомесваме за кратко на плота, до средно меко тесто, ако е необходимо добавяме още малко брашно при месенето. Слагаме тестото в купата, намазваме го с олио и го оставяме да втаса около 40 минути. Покриваме го с кърпа или стреч фолио. Когато тестото е готово го разделяме на 4 топчета и с ръце оформяме / раздърпваме / 4 плоски питки с дебелина около 5 мм . Гарнираме с доматите и сирене и поръсваме с риган и шарена сол. Напръскваме със зехтин /олио/ и печем в загрята фурна на 200°С, около 12 минути до златист загар.
Ухае на лято! 🍅🌿🍃🍅
Насладете се!
Таен съвет
Печем питките върху двойна хартия за печене директно върху фурната! Така се изпичат много бързо, като в пещ и получават хрупкава коричка, а отвътре са меки и шуплести!
Съдържанието на блога е обект на авторско право!
Коментари
Публикуване на коментар