Плоски питки с домати и сирене

  Здравейте, приятели! Има ли по-лятно хапване от домати със лятната и вкусна храна? 😍☺️ В момента доматите са най-вкусни и най-сладки! Слънчеви и месести, може само със сол да си ги хапваме. Затова, реших да приготвя чудни

Плоски питки с домати и сирене, поръсени с риган и шарена сол. 


Казвам ви, няма такава вкусотия! Пробвайте и се убедете сами!🧡

Продукти 

За 4 плоски питки.

2 ч.ч. брашно 

4 с.л. зехтин /олио /

1/2  пакетче суха мая 

1 ч.ч. топла вода 

1/2 ч.л. сол

За гарниране 

2 домата  нарязани на едри кубчета

1 ч.ч. натрошено сирене 

риган, шарена сол 

зехтин /олио/

Начин на приготвяне

В купа смесваме продуктите с дървена бъркалка. Когато тестото стане гъсто, доомесваме за кратко на плота, до средно меко тесто, ако е необходимо добавяме още малко  брашно при месенето.  Слагаме тестото в купата, намазваме го с олио и го оставяме да втаса около 40 минути. Покриваме го с кърпа или стреч фолио. Когато тестото е готово го разделяме на 4 топчета и с ръце оформяме / раздърпваме / 4 плоски питки с дебелина около 5 мм . Гарнираме с доматите и сирене и поръсваме с риган и шарена сол. Напръскваме със зехтин /олио/ и печем в загрята фурна на 200°С, около 12 минути до златист загар. 

Ухае на лято! 🍅🌿🍃🍅

Насладете се!

Таен съвет 

Печем питките върху двойна хартия за печене директно върху фурната! Така се изпичат много бързо, като в пещ и получават хрупкава коричка, а отвътре са меки и шуплести! 


Съдържанието на блога е обект на авторско право! 







 



                           

 




Коментари

Популярни публикации от този блог

Копринени палачинки

Сладкиш със сини сливи

Ароматни питки с подправки