Пандишпаново руло с праскови и крем шантили
Пандишпановото руло е сладък спомен от моето детство! Мама често го приготвяше за наша радост и всички му се наслаждавахме! Мек и пухкав пандишпан и дебел слой мармалад. Невероятен вкус и аромат. Позабравен ретро сладкиш в празнична премяна сервирам за радост на всички вкъщи.
Пандишпаново руло с праскови и крем шантили
Продукти
За блата:
3 яйца
3 с л. захар
3 с.л. брашно
2 праскови обелени и нарязани на малки парчета
С миксер разбиваме яйцата и захарта до пухкава смес / до увеличаване трикратно на обема/.Добавяме брашното/ пресято/и разбъркваме внимателно с шпатула. Сипваме тестото в тава покрита с хартия за печене и намаслена. Отгоре разпределяме прасковите. Печем в загрята фурна на 170°С около 12 минути.
За крема
200 мл течна млечна сметана, 35% масленост
2 с л.кондензирано мляко
1 с л. пудра захар
За гарниране
Филирани бадеми или други ядки и сладко от вишни или друго
В купа с миксер разбиваме съставките до пухкав крем с твърди връхчета.
Охладения блат внимателно обръщаме върху стреч фолио и отстраняваме хартията.
Намазване с 2/3 от крема. Разпределяме сладкото и внимателно навиваме на руло с помощта на фолиото. Измазване отгоре с останалия крем и поръсваме с филирани бадеми. Прибираме в хладилника да стегне.
Чуден десерт, на който няма как да устоим!
Таен съвет
Печем блата до порозовяване, за да остане мек и пухкав и да се навива лесно!
Коментари
Публикуване на коментар