Пандишпаново руло с праскови и крем шантили

 Пандишпановото руло е  сладък спомен от моето детство! Мама често го приготвяше за наша радост и всички му се наслаждавахме! Мек и пухкав пандишпан и дебел слой мармалад. Невероятен вкус и аромат. Позабравен ретро сладкиш в празнична премяна сервирам за радост на всички вкъщи. 

Пандишпаново руло с праскови и крем шантили 


Продукти

За блата: 

3 яйца

3 с л. захар 

3 с.л. брашно 

2 праскови обелени и нарязани на малки парчета 

С миксер разбиваме яйцата и захарта до пухкава смес / до увеличаване  трикратно на обема/.Добавяме брашното/ пресято/и разбъркваме внимателно с шпатула. Сипваме тестото в тава покрита с хартия за печене и намаслена. Отгоре разпределяме прасковите. Печем в загрята фурна на 170°С около 12 минути.

 

За крема

200 мл течна млечна сметана, 35% масленост 

2 с л.кондензирано мляко 

1 с л. пудра захар

За гарниране

Филирани бадеми или други ядки и сладко от вишни или друго

В купа с миксер разбиваме съставките до пухкав крем с твърди връхчета.

 Охладения блат внимателно обръщаме върху стреч фолио и отстраняваме хартията.

Намазване с 2/3 от крема. Разпределяме сладкото и внимателно навиваме на руло с помощта на фолиото. Измазване отгоре с останалия крем и поръсваме с филирани бадеми. Прибираме в хладилника да стегне. 

Чуден десерт, на който няма как да устоим!

Таен съвет 

Печем блата до порозовяване, за да остане мек и пухкав и да се навива лесно! 

Насладете се! 


Съдържанието в блога е обект на авторско право!
















Коментари

Популярни публикации от този блог

Копринени палачинки

Сладкиш със сини сливи

Ароматни питки с подправки