Родопски колачета

Здравейте, приятели в днешния празничен ден!

Колачетата, най-просто казано са едни по-дебели палачинки, които се приготвят в родопския край. След изпичане още топли се намазват с масло. Пухкави и ароматни, са перфектната закуска за цялото семейство. Приготвят се на сач, но добре се получават и в тиган с незалепващо покритие.
Хайде запретвайте ръкави и пригответе 

Родопски колачета




Необходими са

1 яйце

1 ч.ч. кисело мляко с 1/2 ч.л сода в него

1 ч.ч.вода

2 ч.ч. брашно

1 ч.л. сол /равна/

1/4 пакетче масло за намазване

Начин на приготвяне


В купа разбиваме яйцата с телена бъркалка. Добавяме киселото мляко и водата. Следва брашното и солта. Разбъркваме до хомогенна, гладка смес,  която е по-гъста.
Печем колачетата в тиган напръскан с олио, като сипваме с черпак в средата без да разстиламе тестото, само го заравняваме отгоре.  Получават се дебелички колачета.
Още топли ги намазваме с масло. 💛🧡
Приказни са!

Насладете се!

Таен съвет

Не разстиламе сместа до края на тигана, за да станат колчетата по-пухкави!

Съдържанието в блога е обект на авторско право!




 


Коментари

Популярни публикации от този блог

Сладкиш със сини сливи

Копринени палачинки

Ароматни питки с подправки