Винен кебап

 Здравейте, приятели! Едно позабравено ястие приготвям днес, което е наистина вкусно!

Винен кебап с месо и гъби и пухкав ориз за гарнитура


Продукти

Около 600 г свинско месо /нарязано на хапки/ 

250 г гъби

1-2 глави стар лук нарязан на ситно

2 домата настъргани или 1 ч.ч. консервирани

1 ч.ч. вино 

5-6 с.л. олио, 1 ч.л. червен пипер, 2 дафинови листа, няколко зърна бахар, черен пипер, кимион, сол, 2-3 с.л. брашно размито с малко вода.  🌿💛

Начин на приготвяне

Задушаваме месото и лука,  следват гъбите, добавяме вода да покрие ястието/около 4 ч.ч/ и оставяме да покъкри до омекване на месото.  Наливаме виното, следват доматите подправките и брашното. Готвим до готовност. Накрая поръсваме с магданоз и риган.

За гарнитура

1 ч.ч. ориз

3 ч.ч. вода

2 бульона каквито обичате/може и без/

2-3 с.л. олио /масло/

Кипваме водата и добавяме ориза. Намаляваме котлона и варим до готовност, периодично разбъркваме. 

Таен съвет!

Преди оризът да е поел цялата течност го отместваме от котлона и покриваме с памучна кърпа и капак, за да попие течността. Става пухкав и не се слепва! 🍷🌿🍷

Сервираме с усмивка! 😊

Насладете се!

Съдържанието в блога е обект на авторско право!

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

Сладкиш със сини сливи

Копринени палачинки

Ароматни питки с подправки