Бабините селски питки


 Здравейте, приятели! Обичам питки всякакви. Но тези, които хапваме днес, заемат особено място в сърцето ми! 💚

Бабините селски  питки



Много семпли и невероятно вкусни!

За питките

Около 2 ч.ч. брашно и около 1/2 ч.ч. чаша за доомесване/

250 мл хладко прясно мляко

1/2 пакетче суха мая

1 с.л. захар, 1/2 ч.л.сол, 1 с.л. олио

Сирене 1/2 ч.ч. за пълнежа

Начин на приготвяне 

В купа разбъркваме продуктите  с дървена лъжица. Получава се лепкаво тесто. За кратко доомесваме с ръце, като поръсваме с брашно. Намазваме с олио тестото, слагаме капак на купата и оставяме на топло, около 50 минути да втаса. От тестото правим 8-9 топчета.  Разтегламе всяко  и слагаме в средата сирене. Оформяме питките. Печем на 170° С в незаграта фурна, около 35 минути до приятен загар.

Няма нищо по-хубаво от аромата на прясно изпечени домашни питки! 💚🍷🌿

Сервирам ги с домашна чубричка и сиренце! 

Насладете се! 

Таен съвет!

Печем питките в незагрята фурна. Така втасват още и се надуват.


Съдържанието в блога е обект на авторско право.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Сладкиш със сини сливи

Копринени палачинки

Ароматни питки с подправки