Бабините селски питки
Бабините селски питки
Много семпли и невероятно вкусни!
За питките
Около 2 ч.ч. брашно и около 1/2 ч.ч. чаша за доомесване/
250 мл хладко прясно мляко
1/2 пакетче суха мая
1 с.л. захар, 1/2 ч.л.сол, 1 с.л. олио
Сирене 1/2 ч.ч. за пълнежа
Начин на приготвяне
В купа разбъркваме продуктите с дървена лъжица. Получава се лепкаво тесто. За кратко доомесваме с ръце, като поръсваме с брашно. Намазваме с олио тестото, слагаме капак на купата и оставяме на топло, около 50 минути да втаса. От тестото правим 8-9 топчета. Разтегламе всяко и слагаме в средата сирене. Оформяме питките. Печем на 170° С в незаграта фурна, около 35 минути до приятен загар.
Няма нищо по-хубаво от аромата на прясно изпечени домашни питки! 💚🍷🌿
Сервирам ги с домашна чубричка и сиренце!
Насладете се!
Таен съвет!
Печем питките в незагрята фурна. Така втасват още и се надуват.
Съдържанието в блога е обект на авторско право.
Коментари
Публикуване на коментар