Тирамису


 Здравейте, приятели! Празниците продължават! Да посрещнем новата 2022 година с нова надежда, всяка  мечта да стане реалност! Да има здраве и благоденствие за всички!
 ⭐♥️🌟❤️

На празничната трапеза ще сервирам великолепна, любима торта

Тирамису 



Продукти

24 броя бишкоти савоярди/ 200г/

1ч.ч. студено кафе/ каквото обичате/

3 с. л. коняк или бренди/ром/ за вкус в кафето/ може и без/

500 г маскарпоне с 2 с.л. пудра захар в него

200 г течна млечна сметана с 35% масленост/ студена/ с 1 с.л. пудра захар в нея 

2 с.л. какао за поръсване на тортата отгоре

Начин на приготвяне 

Започваме с приготвяне крема. В купа разбиваме маскарпонето с пудрата захар до хомогенна, гладка смес за кратко, на ниска скорост. В друга купа разбиваме сметаната и захарта до пухкав, гъст крем на висока скорост. Смесваме двата крема внимателно, като разбъркваме с шпатула.

Сглобяване на тортата

Във форма с падащо дъно 22 см или друг подходящ съд, подреждаме един ред бишкоти потопени за секунда в кафето.

Следва половината крем. Отгоре е вторият ред бишкоти потопени в кафе и завършваме с крем. С лъжичка правим леки вдлъбнатини в крема. Получава се много красива вълнообразна повърхност. Покриваме със стреч фолио и оставяме в хладилника за няколко часа или цяла нощ. Преди сервиране поръсваме обилно с какао. Сервираме с чаша кафе или аперитив. 

Прекрасен, класически десерт, с който ще впечатлите семейството и гостите си!

Насладете се!

Таен съвет!

При разбиване на маскарпонето миксерът е на ниска скорост, за да не се втечни или пресече!

Сметаната трябва да е много добре охладена за да се разбие лесно!





Коментари

Популярни публикации от този блог

Сладкиш със сини сливи

Копринени палачинки

Ароматни питки с подправки