Захарни сладки с конфитюр


 Здравейте, приятели! 

Чудни, топящи се при хапване сладки е моето предложение за всяка празнична трапеза

Захарни сладки с конфитюр

Щом веднъж ги опитате, ще искате още и още!

Продукти

250 г кремообразна извара или 2 пакетчета крема сирене от 125г

1 пакетче масло от 125г

Около 2 ч. ч. брашно / и още малко за доомесваме при необходимост/ с 1 пакетче бакпулвер в него

1 пакетче ванилова захар или ванилия 

1/2 ч.ч. захар за поръсване 

1 бурканче конфитюр/ мармалад или гъсто сладко/

Начин на приготвяне


В купа с шпатула разбъркваме маслото и изварата до гладка смес/може и с миксер/. Добавяме ваниловата захар и постепенно брашното.  Доомесваме тестото на плота, като поръсваме с брашно. Завиваме тестото със стреч фолио и оставяме да си почине за 30 минути в хладилник.

Разделяме тестото на 3 части и разточваме с дебелина около 3 мм. Нарязваме тестото с остър нож на квадрати. В средата слагаме по 1 ч.л. конфитюр. Загръщаме навътре срещуположните краища и прищипваме тестото. Поръсваме обилно с кристална захар. Печем в тава покрита с хартия за печене на 180°С, около 12-15 минути или до порозовявяне. Ухае на масло, препечена сладка захар и на празник!🎄🌟💜🌟

Сервираме в красив поднос, украсен с елхови клонки за коледно настроение!

Насладете се!

Таен съвет!

Добре притискаме краищата на сладките, за да не се отворят при печенето. Внимаваме, да не препечем сладките! 

Съдържанието в блога е обект на авторско право!




Коментари

Популярни публикации от този блог

Сладкиш със сини сливи

Копринени палачинки

Ароматни питки с подправки