Захарни сладки с конфитюр
Здравейте, приятели!
Чудни, топящи се при хапване сладки е моето предложение за всяка празнична трапеза
Захарни сладки с конфитюр
Продукти
250 г кремообразна извара или 2 пакетчета крема сирене от 125г
1 пакетче масло от 125г
Около 2 ч. ч. брашно / и още малко за доомесваме при необходимост/ с 1 пакетче бакпулвер в него
1 пакетче ванилова захар или ванилия
1/2 ч.ч. захар за поръсване
1 бурканче конфитюр/ мармалад или гъсто сладко/
Начин на приготвяне
Разделяме тестото на 3 части и разточваме с дебелина около 3 мм. Нарязваме тестото с остър нож на квадрати. В средата слагаме по 1 ч.л. конфитюр. Загръщаме навътре срещуположните краища и прищипваме тестото. Поръсваме обилно с кристална захар. Печем в тава покрита с хартия за печене на 180°С, около 12-15 минути или до порозовявяне. Ухае на масло, препечена сладка захар и на празник!🎄🌟💜🌟
Сервираме в красив поднос, украсен с елхови клонки за коледно настроение!
Насладете се!
Таен съвет!
Добре притискаме краищата на сладките, за да не се отворят при печенето. Внимаваме, да не препечем сладките!
Съдържанието в блога е обект на авторско право!
Коментари
Публикуване на коментар