Плоски питки с кашкавал и подправки
Здравейте приятели! Вкусни плоски питки приготвям в мразовития ден, на които никой не отказва! Много апетитни и ароматни!
Плоски питки с кашкавал и подправки
Продукти
2 ч.ч. брашно и 1/3 ч.ч. за поръсване на плота
1 п. суха мая в брашното
1 с.л. захар равна
1 ч. л. сол равна
1 ч. ч. топла вода
4 с.л. олио
За гарниране кашкавал, сух риган, мащерка и шарена сол/ може и други подправки по избор/
Начин на приготвяне
В купа замесваме меко тесто. Доомесваме на плота като поръсваме с брашно. Покриваме тестото в купата със стреч фолио и оставяме да втаса около 1час.
С ръце оформяме 4-5 потки. Слагаме ги в тава покрита с хартия за печене и намаслена. Поръсваме с кашкавал и подправки. Печем на 200°С, за около 10-15 минути.
Няма по приятен аромат от този на току-що изпечени питки!
Насладете се!
Таен съвет!
Покриваме с алуминиево фолио питките, ако е необходимо, за да не прегори кашкавалът!
Съдържанието в блога е обект на авторско право!
Коментари
Публикуване на коментар