Плоски питки с кашкавал и подправки

 Здравейте приятели! Вкусни плоски питки приготвям в мразовития ден, на които никой не отказва! Много апетитни и ароматни! 

Плоски питки с кашкавал и подправки


Продукти

2 ч.ч. брашно и 1/3 ч.ч. за поръсване на плота

1 п. суха мая в брашното

1 с.л. захар равна 

1 ч. л. сол равна

1 ч. ч. топла вода

4 с.л. олио 

За гарниране кашкавал, сух риган, мащерка и шарена сол/ може и други подправки по избор/

Начин на приготвяне

 В купа замесваме меко тесто. Доомесваме на плота като поръсваме с брашно. Покриваме тестото в купата със стреч фолио и оставяме да втаса около 1час. 

С ръце оформяме 4-5 потки. Слагаме ги в тава покрита с хартия за печене и намаслена. Поръсваме с кашкавал и подправки. Печем  на 200°С, за около 10-15 минути. 

Няма по приятен аромат от този на току-що изпечени питки!

Насладете се! 

Таен съвет! 

Покриваме с алуминиево фолио питките, ако е необходимо, за да не прегори кашкавалът!

Съдържанието в блога е обект на авторско право!



Коментари

Популярни публикации от този блог

Сладкиш със сини сливи

Копринени палачинки

Ароматни питки с подправки