Кекс с мармалад и орехи

 Здравейте, приятели! 

Мрачно и сиво е навън, а това влияе на настроението понякога.  За вкусно хапване и повече усмивки, приготвям чуден кекс, който е добра компания на силно кафе, ароматен чай или топло какао!

Кекс с мармалад и орехи 

Продукти

3 яйца

1 ч.ч. захар

1 ч.ч. прясно мляко 

1/3 ч.ч. олио 

2 и 1/2 ч.ч.брашно с 1 пакетче бакпулвер в него

1/3 ч.ч. нарязани орехиви ядки

1 бурканче мармалад/ сладко/  по избор

Начин на приготвяне

В купа с миксер разбиваме яйцата и захарта до пухкав крем. Добавяме прясното мляко и олиото и на ниска скорост разбиваме до смесване на съставките. Следва брашното, което разбъркваме внимателно с шпатула, за да не спадне обемът. 

В намаслена кексова форма сипваме половината тесто. С лъжичка слагаме на места от мармалада и поръсваме с орехи. Следва останалото тесто и отново сладко и орехи отгоре. Печем в загрята фурна на 180°С около 35 минути или до суха клечка. 

Нежен и пухкав сладкиш с невероятен вкус и аромат!

Насладете се!

Таен съвет!

Кексът прегаря много бързо отгоре, поради нежната му консистенция. Затова на десетата/10/  минута от печенето, го покриваме с хартия за печене!

Съдържанието в блога е обект на авторско право!







Коментари

Популярни публикации от този блог

Сладкиш със сини сливи

Копринени палачинки

Ароматни питки с подправки