Пилешки хапки с лук и сметана
Необходими продукти
2 пилешки пържоли от бутче/ може и филе/ нарязани на хапки
3-4 супени лъжици олио
2 глава лук, нарязани
2-3 стръка пресен лук/ може и без/
1 ч.ч. бяло вино
1 ч. ч. сметана /200мл/, може и заквасена
2 триъгълничета топено сирене/може и друго/
сол и прясно смлян черен пипер, сух риган и магданоз
Начин на приготвяне
В тавичка слагаме месото и лука, овкусяваме със сол и черен пипер и напръскване с олио. Печем до готовност на месото и омекване на лука на 180°С. Добавяме бялото вино, сметаната и топеното сирене, начупено на малки парчета. Поръсваме с подправките. Запичаме за кратко до леко сгъстяване на соса.
Сервираме ястието с чаша вино и хапваме с удоволствие!
Насладете се!
Таен съвет!
Внимаваме при печенето сосът да не се сгъсти прекалено, защото при охлаждане на ястието сосът се сгъстява още!
Съдържанието в блога е обект на авторско право!
Коментари
Публикуване на коментар