Надиплена баница
Здравейте, приятели!
Традицията повелява на Сирни заговезни да се хапва баница!
За идния светъл празник е моята надиплена баничка. С прекрасен аромат и вкус! 😊😍
Надиплена баница
Продукти
❤️ 1 пакет кори за баница, около 1ч.ч.натрошено сирене, олио за напръскване на корите /около 1/3 ч.ч /.
❤️ За заливката:: 3 яйца, 1ч.ч. газирана вода, 1ч.л.сол /равна/, 1/4 пакетче масло. За поръсване 2 с.л. сусам.
❤️ В намаслена тава нареждаме корите 2 една до друга, като ги надипляме/набираме/. Поръсваме със сирене и напръскваме с олио.
Така докато свършат корите. Нарязваме баницата на триъгълници. В купа разбиваме яйцата, газираната вода и солта. Поливаме баницата и разпределяме маслото на малки бучки. Печем в загрята на 180°С фурна, около 40 минути или до златисто. Ако е нужно покриваме с алуминиево фолио да не прегори. Неустоим аромат се носи из цялата къща! Та чак до съседите! 😊😀
Таен съвет !
♡ За хрупкава коричка, не покриваме баницата след изпичането.
Коментари
Публикуване на коментар