Надиплена баница

 Здравейте, приятели!

Традицията повелява на Сирни заговезни да се хапва баница! 

За идния светъл празник е моята надиплена баничка. С прекрасен аромат и вкус!  😊😍

Надиплена баница



Продукти

❤️ 1 пакет кори за баница, около 1ч.ч.натрошено сирене, олио за напръскване на корите /около 1/3 ч.ч /.

❤️ За заливката:: 3 яйца, 1ч.ч. газирана вода, 1ч.л.сол /равна/, 1/4 пакетче масло. За поръсване 2 с.л. сусам.

❤️ В намаслена тава нареждаме корите  2 една до друга, като ги надипляме/набираме/. Поръсваме със сирене и напръскваме с олио. 

Така докато свършат корите. Нарязваме баницата на триъгълници. В купа разбиваме  яйцата, газираната вода и солта. Поливаме баницата и разпределяме маслото на малки бучки. Печем в загрята на 180°С фурна, около 40 минути или до златисто. Ако е нужно покриваме с  алуминиево фолио да не прегори. Неустоим аромат се носи из цялата къща!  Та чак до съседите! 😊😀

Таен съвет !

♡ За хрупкава коричка, не покриваме баницата след изпичането.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Сладкиш със сини сливи

Копринени палачинки

Ароматни питки с подправки