Боб със спанак и наденичка на фурна

Здравейте, приятели! 

Моята баба, често готвеше тази гозба на село! Сипваше ни винаги допълнително и всички си облизвахме пръстите. В двора  растеше лапад и тя слагаше от  него, но ползваше и киселец или коприва.Всякакви зелении, каквито имаше през сезона.
Аз също готвя тази вкусна гозба, която ми е скъп спомен от обичната ми баба! 
Моят начин е улеснен, подходящ за забързаното ежедневие, но също толкова
вкусен! 🌿🧡🌿❤️

Боб със спанак и наденичка на фурна 



Продукти

1 буркан зрял боб/ готов сварен от консерва/

1 ч.ч. домати на кубчета от буркан, консерва или 2 пресни домата нарязани на кубчета

3 стръка пресен лук или глава кромид нарязана на ситно

около 300 гр. спанак или лапад накъсан на едро. Аз използвах бейби спанак или какъвто имате.

5-6  с л.олио 

1 с.л брашно, 1 ч.л.червен пипер

джоджен,магданоз, черен пипер, кимион, сол, кубче бульон /може и без/

1 ч.ч.вода

1-2 парчета македонска наденичка нарязана на кръгчета 

Начин на приготвяне

Всички продукти смесваме в тавичка 26 см/ без наденичката/. Разбъркваме, изсипваме в тава и запичаме във фурната около 10 минути на 190°С, докато се слегне спанакът. Отгоре нареждаме наденичката и запичаме още 20 минути до готовност и сгъстяване на ястието.  Поднасяме с кисело мляко или таратор!

 Ммммм вкусно,  та вкусно! 🌿💛

Насладете се!

Таен съвет!

Не бланшираме спанака предварително, защото се загубва в ястието! Слагаме го суров!


Съдържанието в блога е обект на авторско право!


Коментари

Популярни публикации от този блог

Сладкиш със сини сливи

Копринени палачинки

Ароматни питки с подправки