Междупразнична пица

Здравейте, приятели!

Приготвям нещо много любимо и вкусно! Сигурно няма човек, който да не обича пица.
Може и да има, но аз такъв не познавам! ❤️🍕🌿❤️

Ама, много симпатично име и измислих! 😊😄

Междупразнична пица 


Продуктите 

За тестото

2 ч.ч. брашно 

1/2 пакетче суха мая в брашното

1 ч.л. захар 

1/2 ч.л. сол 

4 с.л. зехтин/ олио/

2/3 ч.ч.вода 

За отгоре 

1 домат /нарязан на резени/ или домати от консерва около 1/2  ч.ч./ може и доматено пюре/

Колбас около 150г / нарязан на кръгчета/

Зелени маслини /около 1/2 ч.ч./

Около 100 г моцарела или кашкавал/ накъсан на парчета, може и повече/

риган, магданоз, зелен лук, сол, зехтин за отгоре или олио

Начин на приготвяне 



В купа по реда на записването разбъркваме продуктите. Доомесваме с ръце за кратко, до получаване на гладко тесто. Намасляваме тестото, покриваме купата със стреч фолио и го оставяме да втаса около 1 час.

Покриваме тава с размер около 26 см с хартия за печене. Слагаме отгоре тестото и го оформяме /разпъваме/ с ръце с дебелина около 5 мм. По края правим по-висок борд. Нареждаме доматите, следва колбаса и маслините. Отгоре разпределяме моцарелата/ кашкавала/. Напръскваме със зехтин. Поръсваме с подправките. Слагаме тавата в загрята фурна на 220°С. Печем около 10-12 минути. 

Наливаме си чаша вино и само остава да си хапнем с удоволствие!

Насладете се!

Таен съвет! 

Печем пицата на силно загрята фурна. Така става много хрупкава отвън и въздушна отвътре. 

Съдържанието в блога е обект на авторско право!







Коментари

Популярни публикации от този блог

Копринени палачинки

Сладкиш със сини сливи

Ароматни питки с подправки