Междупразнична пица
Приготвям нещо много любимо и вкусно! Сигурно няма човек, който да не обича пица.
Може и да има, но аз такъв не познавам! ❤️🍕🌿❤️
Ама, много симпатично име и измислих! 😊😄
Междупразнична пица
Продуктите
За тестото
2 ч.ч. брашно
1/2 пакетче суха мая в брашното
1 ч.л. захар
1/2 ч.л. сол
4 с.л. зехтин/ олио/
2/3 ч.ч.вода
За отгоре
1 домат /нарязан на резени/ или домати от консерва около 1/2 ч.ч./ може и доматено пюре/
Колбас около 150г / нарязан на кръгчета/
Зелени маслини /около 1/2 ч.ч./
Около 100 г моцарела или кашкавал/ накъсан на парчета, може и повече/
риган, магданоз, зелен лук, сол, зехтин за отгоре или олио
Начин на приготвяне
В купа по реда на записването разбъркваме продуктите. Доомесваме с ръце за кратко, до получаване на гладко тесто. Намасляваме тестото, покриваме купата със стреч фолио и го оставяме да втаса около 1 час.
Покриваме тава с размер около 26 см с хартия за печене. Слагаме отгоре тестото и го оформяме /разпъваме/ с ръце с дебелина около 5 мм. По края правим по-висок борд. Нареждаме доматите, следва колбаса и маслините. Отгоре разпределяме моцарелата/ кашкавала/. Напръскваме със зехтин. Поръсваме с подправките. Слагаме тавата в загрята фурна на 220°С. Печем около 10-12 минути.
Наливаме си чаша вино и само остава да си хапнем с удоволствие!
Насладете се!
Таен съвет!
Печем пицата на силно загрята фурна. Така става много хрупкава отвън и въздушна отвътре.
Съдържанието в блога е обект на авторско право!
Коментари
Публикуване на коментар