Свежи пастички с черешов сироп
Здравейте, прекрасни хора!
Когато и да приготвим този десерт няма да сгрешим! Чуден вкус, сочен блат и въздушен крем! 💜
Свежи пастички с черешов сироп 🍒🍒🍒
Продукти за 8 пастички
За блата
3 яйца,
150 г захар,
150 г брашно с 1 бакпулвер в него,
120 мл прясно мляко
3 с.л. какао
За сиропиране
Черешов сироп разреден с вода на вкус или сиропа от сладко разредено с вода/ общо 1 ч.ч./, или пресен сок от череши
Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата и захарта до увеличаване на обема, добавяме брашното, какаото и млякото. Разбъркваме с шпатула. Покриваме с хартия за печене квадратна тавичка около 30×30см. Намасляваме и сипваме сместа. Печем на 170°С около 30 минути. Покриваме с алуминиево фолио да не прегори. Изваждаме блата от тавата да се охлади. Нарязваме го на 16 парчета/ по 2 за всяка пастичка/. Сиропираме ги с черешовия сироп.
За крема
200 мл млечна, течна сметана/ студена/ с 1 с.л. пудра захар,
200г извара с 2 с.л. пудра захар.
Разбъркваме изварата и захарта с шпатула/ лъжица/. Разбиваме сметаната /студена/ с миксер до пухкав крем. Смесваме двата крема.
За гарниране
1 ч.ч. пресни череши на половинки.
Сглобяване на пастичките
Върху блата слагаме крем. Следват пресни череши. Отгоре блат и завършваме с щедро количество крем. Гарнираме с пресни череши. Вълшебни са! 💜
Коментари
Публикуване на коментар