Пиле с бял сос
Здравейте приятели на Петровден! Толкава светъл и толкова летен празник!
Днес мама Пепи има имен ден. С най-голямата си обич и пожелаваме здраве и дълголетие! 💙
Традицията повелява за здраве на трапезата днес да се сервира пиле, питка, баница, ябълки. Приготвям с голямо удоволствие днешната гозба.
Пиле с бял сос
Продукти
🍋 1/2 пиле, печено или сварено
🍋 3 с.л.олио
🍋 3 с.л. брашно
🍋 3 ч.ч. бульон или вода
🍋 1ч.ч. кисело мляко
🍋 1 жълтък може и без
🍋 сока от 1/2 лимон пресен или лимонов сок от бутилка
🍋 сол, магданоз и черен пипер, /може да ползваме и бульон на кубчета за овкусяване 1 кубче/
Начин на приготвяне
Сваряваме пилето и го накъсваме/може да ползваме и месо от печено пиле/.
Запичаме за кратко брашното в олиото, добавяме бульона. Сипваме киселото мляко разбито с жълтъка и лимоновия сок. Добавяме и пилешкото месо. Разбъркваме и оставяме да поври за кратко. Поръсваме с магданоз и черен пипер.
Поднасям с лимонови резенчета за свежест и ръсваме щипка лют пипер за пикантност.
Коментари
Публикуване на коментар