Пиле с бял сос

Здравейте приятели на Петровден! Толкава светъл и толкова летен празник!

Днес мама Пепи има имен ден. С най-голямата си обич и пожелаваме здраве и дълголетие! 💙

Традицията повелява за здраве на трапезата днес да се сервира пиле, питка, баница, ябълки. Приготвям с голямо удоволствие днешната гозба.

Пиле с бял сос 


Много апетитно ястие с копринен свеж сос и сочно пилешко месце. Овкусено с лимонов сок за свежест и вкус. Пригответе го и се убедете сами!

Продукти

🍋 1/2 пиле, печено или сварено

🍋 3 с.л.олио

🍋 3 с.л. брашно

🍋 3 ч.ч. бульон или вода

🍋 1ч.ч. кисело мляко

🍋 1 жълтък може и без

🍋 сока от 1/2 лимон пресен или лимонов сок от бутилка 

🍋 сол, магданоз и черен пипер, /може да ползваме и бульон на кубчета за овкусяване 1 кубче/

Начин на приготвяне 

Сваряваме пилето и го накъсваме/може да ползваме и месо от печено пиле/.

Запичаме за кратко брашното в олиото, добавяме бульона. Сипваме киселото мляко разбито с жълтъка и лимоновия сок. Добавяме и пилешкото месо. Разбъркваме и оставяме да поври за кратко. Поръсваме с магданоз и черен пипер. 

Поднасям с лимонови резенчета за свежест и ръсваме щипка лют пипер за пикантност. 

Насладете се!

Таен съвет! 

При приготвяне на соса, бъркаме с телена бъркалка, за да няма бучки!

Коментари

Популярни публикации от този блог

Сладкиш със сини сливи

Копринени палачинки

Ароматни питки с подправки