Печени летни картофки с копър и чесън

Здравейте, приятели!

В петъчния летен ден приготвям набързо едни от най-вкусните и ароматни картофки!

Не е задължително ястието да е сложно и с нечувани съставки, за да е прекрасно! Важно е продуктите да са пресни и качествени и да вложим цялата си любов, докато готвим! 💙

Печени летни картофки с копър и чесън 


Продукти

За 4 порции

* Около 1 кг картофи / обелени измити и нарязани на едри кубчета/

* 4-5 с.л зехтин /олио/

* черен пипер, сол 

За овкусяване 

* 4 скилидки чесън/ настъргани или пресовани 

* 3-4 стръка пресен копър измит и нарязан на ситно

* 4 с.л. ябълков оцет

* 2 с.л. зехтин /олио/

щипка сол 

В купичка разбъркваме съставките. Оставяме да се  смесят ароматите, докато се пекат картофките.

Начин на приготвя 

Тавичка покриваме с хартия за печене. Сипваме картофите и ги овкусяваме със сол, черен пипер и зехтин. Печем на 200° С около 35 -40 минути до златиста коричка.

Изваждаме картофите и ги оставяме леко да се охладят. Поливаме ги с дресинга от копър и чесън. 

Чуден аромат и вкус!                      Ммм....! Много, ама много са вкусни!.

Подходящи към тях са айрянче или студена биричка, a защо не и бяло винце! 

Насладете се!

Таен съвет!

Печем картофките на висока температура, без да добавяме вода. Така стават хрупкави и златисти отвън и меки отвътре! 

Съдържанието в блога е обект на авторско право!











Коментари

Популярни публикации от този блог

Сладкиш със сини сливи

Копринени палачинки

Ароматни питки с подправки