Печени летни картофки с копър и чесън
Здравейте, приятели!
В петъчния летен ден приготвям набързо едни от най-вкусните и ароматни картофки!
Не е задължително ястието да е сложно и с нечувани съставки, за да е прекрасно! Важно е продуктите да са пресни и качествени и да вложим цялата си любов, докато готвим! 💙
Печени летни картофки с копър и чесън
Продукти
За 4 порции
* Около 1 кг картофи / обелени измити и нарязани на едри кубчета/
* 4-5 с.л зехтин /олио/
* черен пипер, сол
За овкусяване
* 4 скилидки чесън/ настъргани или пресовани
* 3-4 стръка пресен копър измит и нарязан на ситно
* 4 с.л. ябълков оцет
* 2 с.л. зехтин /олио/
щипка сол
В купичка разбъркваме съставките. Оставяме да се смесят ароматите, докато се пекат картофките.
Начин на приготвя
Тавичка покриваме с хартия за печене. Сипваме картофите и ги овкусяваме със сол, черен пипер и зехтин. Печем на 200° С около 35 -40 минути до златиста коричка.
Изваждаме картофите и ги оставяме леко да се охладят. Поливаме ги с дресинга от копър и чесън.
Чуден аромат и вкус! Ммм....! Много, ама много са вкусни!.
Подходящи към тях са айрянче или студена биричка, a защо не и бяло винце!
Насладете се!
Таен съвет!
Печем картофките на висока температура, без да добавяме вода. Така стават хрупкави и златисти отвън и меки отвътре!
Съдържанието в блога е обект на авторско право!
Коментари
Публикуване на коментар